E.ON a găsit o defecţiune la o conductă de gaze aproape de clădirea din Bacău avariată de explozie

Angajaţii distribuitorului de gaze E.ON Gaz Distribuţie au găsit o defecţiune a unei conducte, la o distanţă de 24 de metri de imobilul afectat, marţi, de o explozie la Bacău, dar deocamdată nu pot aprecia dacă aceasta a cauzat incidentul.

84 afișări
Imaginea articolului E.ON a găsit o defecţiune la o conductă de gaze aproape de clădirea din Bacău avariată de explozie

E.ON a găsit o defecţiune la o conductă de gaze aproape de clădirea din Bacău avariată de explozie (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

"E.ON Gaz Distribuţie a identificat, împreună cu autorităţile abilitate, o defecţiune pe conducta stradală de distribuţie a gazelor naturale, la aproximativ 24 de metri de imobilul ce a fost afectat de explozie. În acest moment nu se poate preciza dacă această defecţiune reprezintă sursa acumulării de gaze ce a favorizat explozia", se arată într-un comunicat al distribuitorului de gaze.

De asemenea, E.ON Gaz Distribuţie arată că deocamdată "nu există nicio certitudine" privind sursa acumulării de gaze în aproprierea clădirii.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri E.ON Gaz Distribuţie a finalizat lucrările pentru realimentarea cu gaze a consumatorilor din zonă.

Explozia, în care au fost rănite trei persoane, a fost urmată de un incendiu, la parterul unui bloc de patru etaje, care a cauzat avarierea mai multor apartamente şi autoturisme aflate în apropiere.

În urma exploziei, planşeul dintre parter şi etajul întâi al scării A a blocului s-a prăbuşit, cinci apartamente fiind avariate, dintre care două au fost distruse în totalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici