Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local şi la manifestări culturale

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea potrivit căreia elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%.

493 afișări
Imaginea articolului Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local şi la manifestări culturale

Elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local şi la manifestări culturale

„Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”, prevede Legea pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011.

De asemenea, se arată că elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus cu cel puţin 75% la manifestări culturale, respectiv acces la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă film etc.

Actul normativ pentru modificarea art.84 alin.(1) si (4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost iniţiat de parlamentari PSD şi susţinut de deputatul PNL Lucian Heiuş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici