Englezii scot armata pe străzi. Militarii vor conduce autocisternele, pentru a potoli criza carburanţilor

  • Soldaţii britanici vor începe să conducă autocisternele, pentru a realimenta benzinăriile.
  • Şoferii au format din nou cozi pentru carburanţi, în ciuda faptului că premierul Boris Johnson a declarat că situaţia se îmbunătăţeşte, scrie Reuters.
2074 afișări
Imaginea articolului Englezii scot armata pe străzi. Militarii vor conduce autocisternele, pentru a potoli criza carburanţilor

Englezii scot armata pe străzi. Militarii vor conduce autocisternele, pentru a potoli criza carburanţilor

Marea Britanie este cuprinsă de aproape o săptămână de un val de cumpărături de panică care a lăsat pompele fără carburanţi în marile oraşe, după ce companiile petroliere au avertizat că nu au suficienţi şoferi de cisterne pentru a transporta benzina şi motorina de la rafinării la benzinării.

Ministrul afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că au fost mobilizaţi 150 de soldaţi, care vor conduce cisternele peste câteva zile.

"Ultimele câteva zile au fost dificile, am văzut cozi mari. Dar cred că situaţia se stabilizează, ajungem cu benzină în benzinării. Cred că vom reuşi să ne descurcăm", a declarat Kwarteng.

Johnson a încercat să liniştească îngrijorările, spunând că aprovizionarea a revenit la normal, îndemnând în acelaşi timp oamenii să nu intre în panică.

Un deficit de aproximativ 100.000 de şoferi a semănat haos în lanţurile de aprovizionare şi a ridicat spectrul rafturilor goale şi al creşterii preţurilor de Crăciun.

Întrebat dacă poate garanta că nu vor exista probleme în perioada de dinaintea perioadei aglomerate de vânzare cu amănuntul, Kwarteng a spus: "Nu garantez nimic. Tot ce spun este că situaţia, cred, se stabilizează".

Asociaţia comercianţilor cu amănuntul de benzină (PRA), care reprezintă comercianţii cu amănuntul independenţi, care reprezintă aproximativ două treimi din totalul celor 8.380 de benzinării din Marea Britanie, a declarat marţi că 37% dintre staţiile membrilor au rămas fără combustibil.

Penuria a adus haos în a cincea economie a lumii, lăsând goluri pe rafturile supermarketurilor. De asemenea, o creştere a preţurilor europene angro la gazele naturale a dus la falimentul unor companii din energie.

Marea Britanie a părăsit piaţa unică a UE la începutul acestui an, împiedicând transportatorii să recruteze şoferi în blocul comunitar. Pentru a rezolva problema lipsei de personal, guvernul a declarat că va elibera vize temporare pentru 5.000 de şoferi străini, o măsură pe care o exclusese anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici