Evitarea aglomeraţiei din vămi, după ridicarea restricţiilor. Procedura de tranzit a teritoriului Bulgariei, simplificată

Procedura de tranzit a cetăţenilor români prin teritoriul Bulgariei a fost simplificată şi, astfel, se vor reduce timpii de aşteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

874 afișări
Imaginea articolului Evitarea aglomeraţiei din vămi, după ridicarea restricţiilor. Procedura de tranzit a teritoriului Bulgariei, simplificată

Procedura de tranzit a teritoriului Bulgariei, simplificată pentru cetăţenii români

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut joi o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru şi ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria.

Conform sursei citate, şeful diplomaţiei române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetăţenii români şi a adresat rugămintea ca autorităţile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de aşteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei.

„În seara zilei de joi, autorităţile bulgare au adoptat o nouă reglementare, printr-un Ordin al Ministrului Sănătăţii al Republicii Bulgaria, prin care este eliminată cerinţa aplicabilă anterior, prin care persoanele care doreau să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria puteau să o facă doar în urma transmiterii de către misiunile diplomatice sau consulare ale statului de cetăţenie a unei notificări către Ministerul bulgar al Afacerilor Externe care să se ateste scopul exclusiv de tranzitare”, anunţă MAE.

Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Bulgariei de către cetăţenii români, transmite MAE.

„Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-şi asuma, printr-o declaraţie pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar şi că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria. Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020”, adaugă MAE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tranzit,
bulgaria,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici