Femeia care a anunţat accidentul lui Dan Condrea la 112, ridicată şi dusă la audieri. M-a depăşit, avea viteză şi vorbea la telefon - FOTO

Gabriela Pelin, femeia care a anunţat la 112 accidentul lui Dan Condrea, a declarat, după ce a fost audiată de procurori, că Dan Condrea avea viteză destul de mare, în jur de 110 km/h şi că vorbea la telefon însă a precizat că nu era urmărit, nefiind maşini sau drone în zonă.

31866 afișări
Imaginea articolului Femeia care a anunţat accidentul lui Dan Condrea la 112, ridicată şi dusă la audieri. M-a depăşit, avea viteză şi vorbea la telefon - FOTO

Femeia care a anunţat accidentul lui Dan Condrea la 112, ridicată şi dusă la audieri - FOTO

" Mergeam spre casă cu copilul, o maşină m-a depăşit, avea viteză mai mare decât a mea, 110 km/h să zic, că aveam eu aproape 90 km/h, deci, clar m-a depăşit. Vorbea la telefon. Nu ştiam cine e că nu m-a interesat. Am mers, pur si simplu în linie dreaptă, dânsul a dat semnal, m-a depăşit, s-a încadrat înapoi pe drum şi am mers, că era şoseaua liberă. La un moment dat am auzit o bubuitură puternică. M-am uitat mai bine şi nu era maşina", a declarat Gabriela Penlin după audieri.

Gabriela Pelin este unul dintre cei doi martori oculari ai accidentului. Femeia le-a povestit şi procurorilor, timp de aproximativ trei ore, ce a văzut.

"Am ajuns acolo, nu se vedea nimic. Am zis să mai căutam, poate traieşte cineva. Nu se mai vedea în interiorul maşinii. La aproape un metru de maşină era un cadavru. M-am ridicat şi i-am strigat biciclistului că l-am găsit. De la 112 mă întreba dacă mai e cineva. I-am zis biciclistului că l-am găsit decedat. Între timp a venit o maşină de poliţie care a zis că e întâmplător acolo. Am găsit portofelul. Poliţia a ajuns lângă mine, am ridicat portofelul de jos, am scos un permis de conducere, am citit: Condrea Dan Alexandru. Mi-a zis poliţistul să-i dau permisul, să anunţe ei prin staţie, CNP-ul l-a dictat el prin staţie. Nu m-a depăşit în nicio curbă. Se vede clar că a mers 6 metri şi a încercat să intre din nou pe şosea. Nu era în satele acelea când m-a depăşit, eram în câmp, sunt vreo 10 km în câmp. Eu am vazut doar că a dispărut de pe şosea şi s-a auzit o bubuitură. Nu era urmărit de nimeni pentru că nu era nicio maşină, drone nici atât. ", a mai declarat Gabriela Pelin.

Potrivit surselor judiciare, este vorba despre femeia care se afla la volanul maşinii pe care Dan Condrea a depăşit-o cu puţin timp înainte de accident.

Femeia a fost citată pentru a fi audiată de procurori, miercuri, la ora 14.00 iar pentru că a întârziat, aceasta a fost adusă cu mandat de aducere la Parchetul General.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, anunţă surse din rândul poliţiştilor.

Anchetatorii nu exclud varianta ca patronul Hexi Pharma să se fi sinucis, deoarece la faţa locului nu s-au găsit urme de frânare.

Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată.

Actele găsite în autoturism aparţin lui Dan Condrea, au declarat aceleaşi surse pentru MEDIAFAX. La faţa locului a fost chemată soţia bărbatului care l-ar fi recunoscut după haine.

Parchetul General anunţa marţi că moartea lui Dan Condrea a fost violentă iar leziunile "constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul".

Potrivit unui comunicat, "concluziile provizorii ale autopsiei efectuate de către Serviciul de Medicină Legală Ilfov au relevat faptul că moartea victimei a fost violentă, iar leziunile traumatice constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri şi planuri dure, cât şi prin strivire de componentele unui autovehicul, ca urmare a unui impact cu un obstacol (politraumatism rutier) şi sunt în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul".

"Totodată, concluziile provizorii au stabilit că nu s-au constatat leziuni fără caracter vital sau leziuni care pot avea alt mecanism de producere decât cel menţionat mai sus", se mai spune în comunicatul de presă.

Potrivit anchetatorilor "în cauză urmează a fi efectuate analize ADN". "Victima a fost recunoscută fără echivoc de către concubina sa, inclusiv după semne particulare", mai informează Parchetul General.

De asemenea, anchetatorii au găsit în urma cercetării la faţa locului telefoanele victimei, "asupra cărora sunt în derulare proceduri de percheziţie informatică, precum şi cartea de identitate şi permisul de conducere ale acesteia".

În ceea ce priveşte dosarul de ucidere din culpă, privind accidentul în urma căruia Dan Condrea ar fi decedat, procurorul General al României a precizat că se vor administra în continuare probe.

"În asemenea cazuri se efectuează expertize criminalistice, genetice, se realizează percheziţii informatice în mediile de stocare ridicate de la faţa locului. Vor fi audiate şi reaudiate toate persoanele de câte ori este necesar pentru a se clarifica toate aspectele", a precizat Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici