Video FILMAT când "tăia" faţa unor pietoni pe trecere. Poliţistul a fost amendat cu 580 de lei şi i s-a retras dreptul de a conduce pentru două luni

Conducerea IPJ Gorj a început o anchetă după ce în mediul online a apărut un filmuleţ în care un echipaj de la Rutieră nu acordă prioritate unor pietoni care traversează o stradă din Rovinari, apoi maşina Poliţiei taie linia continuă dublă, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE 13.15: Poliţistul aflat la volanul maşinii Poliţiei filmate, la Rovinari, judeţul Gorj, când tăia linia continuă dublă şi circulând haotic, fără să dea prioritate pietonilor, a fost amendat cu 580 de lei şi i-a fost restras dreptul de a conduce timp de două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2095 afișări

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, a declarat că poliţistul de la Rovinari a fost sancţionat cu amendă de 580 lei. De asemenea, acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile.

Un echipaj de la Rutieră a fost filmat, la Rovinari, când nu acordă prioritate unor pietoni care traversează o stradă din Rovinari, apoi maşina Poliţiei taie linia continuă dublă. Conducerea IPJ Gorj a început o anchetă.

Un şofer care are o cameră video montată pe autoturism a publicat o înregistrarea.

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au anunţat, vineri, că au început o anchetă internă în acest caz.

”Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări în acest caz şi vor fi dispuse măsurile legale în consecinţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public, prin locurile special amenajate şi semnalizate, se sancţionează cu 9-20 de puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici