Firmele care angajează persoane peste 55 ani şi şomeri sub 25 ani nu achită CAS un an pentru aceştia

Firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor plăti pentru aceştia, pentru o perioadă de un an, contribuţii de asigurări sociale, dacă persoane astfel angajate vor fi menţinute încă un an după expirarea facilităţii, a declarat premierul Victor Ponta.

7802 afișări
Imaginea articolului Firmele care angajează persoane peste 55 ani şi şomeri sub 25 ani nu achită CAS un an pentru aceştia

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Patronii firmelor care vor angaja şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani nu vor mai plăti contribuţii la bugetele de sănătate, pensii şi şomaj.

Angajatul va achita contribuţiile aferente, facilitatea fiind valabilă doar pentru angajator.

"Facilitatea va fi aplicată pentru toţi întreprinzătorii care angajează aceste persoane pe termen de un an, cu condiţia menţinerii ca angajat pe încă un an suplimentar de către firmă", a spus Ponta.

Angajatul va achita contribuţiile aferente, facilitatea fiind valabilă doar pentru angajator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici