Florin Iordache, ministrul Justiţiei, despre mapa lăsată de Laura Codruţa Kovesi: E supusă analizei în acest moment

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că a discutat cu procurorul-şef DNA, printre altele, despre o legislaţie coerentă şi un buget suficient, precizând că mapa lăsată de Laura Codruţa Kovesi la Ministerul Justiţiei "e supusă analizei în acest moment".

Share pe Facebook 6589 afişări

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, despre mapa lăsată de Laura Codruţa Kovesi: E supusă analizei în acest moment (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Avem nevoie de legi mai clare, corecte şi eficiente. Toţi cei cu care am avut consultări au spus, reprezentanţii judecătorilor, procurorilor, grefieri sau alte profesii asimilate, toată lumea a exprimat disponibilitatea ca împreună cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei să modifice şi armonizeze legile care dau naştere unei justiţii incomplete. Am constatat că avem nevoie de o legislaţie clară, concisă, coerentă. Aceasta implică că toţi cei cu care am avut consultări şi cei care vor urma vor veni cu propriile observaţii, înseamnă că reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, cei care elaborează legile justiţiei vor face propriile observaţii astfel încât legile pe care le vom trimite în Parlament să fie clare, concise, coerente", a declarat, după discuţiile avute cu reprezentanţii sistemului judiciar, ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiţă "sunt sănătoase" pentru sistemul judiciar, Florin Iordache a precizat: "Nu. Sistemul de justiţie trebuie să funcţioneze. Presiunile media sau de altă natură nu ajută sistemul de justiţie. Avem nevoie de intărirea sistemului de justiţie şi o justiţie competentă şi coerentă".

Totodată, ministrul Justiţiei a declarat, referitor la discuţia avută cu procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, că a discutat "pentru legislaţie coerentă, buget suficient".

"Am discutat cu dumneaei pentru legislaţie coerentă, buget suficient, am reiterat că eu susţin lupta anticorupţie şi întărirea rolului justiţiei şi încrederea cetăţenilor în actul de justiţie. (...) Sunt observaţii şi sesizări ale doamnei către CSM vizavi de materialele care au apărut (în mapa lăsată de procurorul şef DNA la Ministerul Justiţiei -n.r.). Mapa e supusă analizei în acest moment.", a precizat Florin Iordache.

În ceea ce priveşte legea răspunderii magistraţilor, ministrul Justiţiei a declarat că a decis înfiinţarea comisiei interparlamentare pentru a modifica legislaţia, deoarece există legi care acum produc confuzie.

"Legile sunt făcute să fie cât mai bune, să răspundă nevoilor societăţii. De asta am făcut această comisie interparlamentară, pentru a modifica legislaţia. Din grabă, neştiinţă, eroare, am constatat toţi că avem legi contradictorii, care produc confuzie în societate. Rolul nostru e de a le modifica şi le face clare, coerente", a completat Iordache.

Întrebat care este părerea sa despre petiţia prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Florin Iordache a spus că e dreptul acestuia de a sesiza Curtea Constituţională.

"E un drept al Avocatului Poporului de a sesiza CCR. CCR se va pronunţa în perioada următoare. Din câte ştiu e un demers normal şi obligatoriu când Avocatul Poporului constată că o lege e neconstituţională să sesizeze Curtea", a declarat Florin Iordache.

 

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CSM ,
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ ,
JUSTIŢIE
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
"Cine, mă !!? Ăla!!?? E un bou!" ADEVĂRUL INCREDIBIL din spatele unei imagini pe care o vedem în fiecare zi la TELEVIZOR. Pentru prima oară cineva RECUNOAŞTE