Video Lucian Onea, fost procuror-şef DNA Ploieşti, şi Mircea Negulescu au fost plasaţi sub control judiciar

Fostul procuror-şef DNA Ploieşti, Lucian Onea, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunţul fiind făcut de acesta la ieşirea din Parchetul General. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume.

1093 afișări

"S-a luat măsura controlului judiciar, cu anumite interdicţii. Eu sunt foarte optimist, o să contest această măsură pentru că este nelegal luată", a declarat Lucian Onea.

Întrebat care sunt interdicţiile pe care le are, fostul şef DNA Ploieşti a precizat că acestea vor fi comunicate de procurorii Parchetului General.

Şi fostul procuror Mircea Negulescu a declarat, la ieşirea de la Parchetul General, că a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile, având interdicţia de a profesa, dar că va contesta decizia, considerându-se nevinovat. El a fost exclus din magistratură la începutul anului de către Secţia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, decizia putând fi contestată la instanţa supremă.

Miercuri, procurorii Parchetului General l-au pus sub urmărire penală pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, în dosarul în care e acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume.

„Procurorii (...) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. În fapt, procurorii au reţinut că, în anul 2015, inculpatul Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept mită electorală”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Procurorii mai arată că listele cu alegători menţionate ar fi fost trimise prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

 

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici