FUNERALIILE Regelui Mihai | MAI: Peste 2.400 de forţe de ordine au fost mobilizate

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că au fost mobilizaţi peste 2.400 de angajaţi pentru funeraliile Regelui Mihai.

298 afișări
Imaginea articolului FUNERALIILE Regelui Mihai | MAI: Peste 2.400 de forţe de ordine au fost mobilizate

FUNERARIILE Regelui Mihai | MAI: Peste 2.400 de forţe de ordine au fost mobilizate

"Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat pentru buna desfăşurare a funeraliilor Majestăţii Sale Regele Mihai I al României aproximativ 1400 de poliţişti, peste 800 jandarmi, aproximativ 200 de pompieri şi 20 de poliţişti de frontieră", transmite instituţia.

"Funeraliile Majestăţii Sale Regele Mihai I al României reprezintă un moment de o solemnitate deosebită la care se preconizează participarea unui public numeros. Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române va asigura ordinea şi siguranţa publică pe tot parcursul evenimentului şi fluidizarea circulaţiei rutiere. Poliţia rutieră va acţiona în trafic pentru redirecţionarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfăşura ceremoniile funerare. De asemenea, Jandarmeria Română desfăşoară misiuni importante. Pe lângă cele care fac parte din ceremonial, jandarmii vor asigura protecţia însemnelor Casei Majestăţii Sale, pe timpul transportului şi expunerii acestora. Nu în ultimul rând, la solicitare şi pe baza detaliilor convenite cu Casa Regală, echipajele SMURD vor acorda asistenţa medicală de urgenţă în caz de necesitate", mai precizează ministerul.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost adus în România, miercuri, la ora 11.00. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Curtea de Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici