GALERIE FOTO Două sute de elevi ai unei şcoli din Arad, evacuaţi din cauza unui incendiu

Cei circa două sute de elevi ai şcolii din localitatea Sâmbăteni, judeţul Arad, au fost evacuaţi, marţi, din cauza unui incendiu care a cuprins acoperişul clădirii unităţii de educaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

205 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Două sute de elevi ai unei şcoli din Arad, evacuaţi din cauza unui incendiu

Două sute de elevi ai unei şcoli din Arad, evacuaţi din cauza unui incendiu (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

Şcoala afectată de incendiu se află în localitatea Sâmbăteni, comuna Păuliş.

"S-a anunţat un incendiu la acoperiş în jurul coşului de fum al şcolii", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Cei circa două sute de elevi au fost evacuaţi din clădire.

Cea mai probabilă cauză a incendiului care a cuprins acoperişul şcolii este coşul de fum care era izolat corespunzător, arată primele concluzii ale pompierilor.

"Ca şi cauză probabilă a incendiului: efectul termic al unui coş, canal sau burlan de fum amplasat necorespunzător faţă de materialul conbustibil. Pe înţelesul tuturor, coşul de evacuare a fumului, care prelua fumul din cele două centrale pe lemne pentru încălzirea şcolii, era lipit de grinzile acoperişului şi izolat necorespunzător", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Potrivit acestuia, pompierii au încheiat intervenţia în jurul orei 14.00, iar autorităţile locale iau în calcul posibilitatea ca şcoala să rămână închisă timp de câteva zile.

Şcoala s-a mai aflat în atenţia publică la începutul lunii decembrie, din cauza frigului din sălile de clasă. Atunci, cei circa două sute de elevi purtau la ore geci şi mănuşi, în condiţiile în care temperaturile în clase erau cuprinse între 6 şi 19 grade Celsius. Conducerea şcolii obţinuse aprobarea de la Inspectoratul Şcolar Arad să reducă durata unei ore de curs de la 50 la 40 de minute, iar pauza a fost redusă de la 10 minute la 5 minute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici