Video GALERIE FOTO O păpuşă de 6 metri, manevrată de cinci persoane, pe scena Teatrului din Piteşti

O păpuşă de aproape şase metri poate fi văzută în superproducţia „Jack şi vrejul de fasole fermecat”, pusă în scenă la Teatrul „Aschiuţă” din Piteşti, organitatorii declarând că este cea mai mare păpuşă mobilă din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

688 afișări

„Jack şi vrejul de fasole fermecat", piesă pusă în scenă de actorii piteşteni, le dă ocazia tuturor celor care merg la Teatrul „Aschiuţă”, secţia Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, să vadă cea mai mare păpuşă mobilă, după cum spun organizatorii.

„Uriaşul” din poveste nu poate fi mişcat fără efortul a minim cinci persoane, dintre care trei se află în corpul păpuşii. Actorii sunt convinşi că merită efortul, iar copiii care vor ajunge să vadă piesa de teatru vor rămâne uimiţi.

„A fost foarte frumos. Când am văzut că îşi mişcă ochii... N-am văzut niciodată păpuşi mai mari decât statura un om. Aş vrea să-l iau acasă pe uriaş, dar nu încape pe uşă şi nu am nici pat unde să doarmă", a spus unul dintre copiii care a fost prezent, sâmbătă seara, la prima reprezentanţie.

Păpuşa gigant face parte din viziunea regizorală a piesei clasice “Jack şi vrejul de fasole fermecat”.

„E o păpuşă unicat prin ceea ce propune; chiar dacă există şi alte păpuşi gigant în spectacolele din ţară, nu au abilitatea pe care o are această păpuşă. Este o păpuşă cu mecanisme complexe, cu ochi care se mişcă, cu gură, cu cap. Ca să traduc puţin, este o păpuşă mânuită din interior, păpuşi mari mai există, dar sunt agăţate de ştangă şi nu au mobilitate, asta e o păpuşă mobilă, independentă, care se poate deplasa şi o să vedeţi ce poate să facă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Gabriel Apostol, regizorul spectacolului.

Şi alte personaje care apar în "Jack şi vrejul de fasole fermecat", precum prinţesa, decorul camerei palatului, ouăle şi tot ce se-ntâmplă în nori sunt de dimensiuni mult mai mari decât ceea ce s-a făcut până acum în România în atelierele de butaforie ale vreunui teatru, susţin realizatorii.

Treizeci de persoane muncesc la acest spectacol, iar preţul unui bilet pentru întâlnirea cu păpuşa de dimensiuni colosale este de cinci lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici