Video GALERIE FOTO, VIDEO Capitala, decorată pentru prima dată cu ouă de Paşti. Bucureştean: Nu ştiu dacă era nimerită investiţia, dar arată bine

Pentru sărbătorile pascale, Primăria Capitalei a amplasat în marile intersecţii din Bucureşti ornamente multicolore, în formă de ou, iar pe bulevardul Magheru şi pe Calea Victoriei a montat luminiţe colorate şi decupaje din hârtie colorată. Bucureştenii spun că se aşteptau la mai multe decoraţiuni.

3213 afișări

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

În mijlocul intersecţiei din Piaţa Universităţii, primăria a montat pe spaţiul verde un ansamblu metalic argintiu de mari dimensiuni, în formă de ou, decorat cu flori şi un panou cu led-uri, care ar urma să se aprindă începând cu data de 07 aprilie. Deasupra bulevardului Magheru sunt amplasate pamblici cu lumini colorate şi decupaje în formă de iepuraşi, flori şi fluturi, a căror dimensiune este de aproximativ 50-80 de centimetri pătraţi. Pentru decupaje s-a folosit hârtie de culoare galbenă, albastră, verde şi roşie. De fiecare pablică sunt agăţate între şase şi opt astfel de decupaje, intercalate cu ghirlande luminoase.

De asemenea, în intersecţia de la Piaţa Romană sunt montate trei decoraţiuni de culoare roşie şi mov, în formă de ou. Acestea sunt confecţionate dintr-un material uşor, asemănător cu un cocon, două dintre acestea având o înălţime de aproximativ un metru şi jumătate, iar al treilea de aproximativ doi metri.

,,Sunt drăguţe decoraţiunile astea. Cam mici, e adevărat, dar sunt drăguţe. Mai înfrumuseţează un pic oraşul, păcat că sunt doar aici în centru, mi-ar fi plăcut să le văd peste tot. Şi, da, dacă s-ar fi putut mai mari, ca să se vadă mai bine”, spune Veronica Manea, pensionară.

Şi pe Calea Victoriei au fost montate pamblici cu ghirlande luminoase şi decupaje din hârtie colorată, dar, spre deosebire de cele amplasate pe bulevardul Magheru, pe fiecare linie sunt montate între două şi patru decoraţiuni.

,,Eu nu înţeleg de ce primăria a dat banii pe aşa ceva. Din ce îmi amintesc, doamna Firea zicea că aici, pe Victoriei, o să fie o feerie, când colo uite ce a făcut, două hârtii, trei luminiţe şi atât. Cui foloseşte, că nici frumos, nici util nu e. De Crăciun au un rost, simţi sărbătorile, e altă atmosferă. Acum, după ce că arată ca naiba, sunt şi mici, nu se văd, nici nu îşi au rostul”, spune Ioan Maxim, care lucrează ca taximetrist.

În piaţa Charles de Gaulle, administraţia locală a Capitalei a realizat un ansamblu de decoraţiuni, pe spaţiul verde din rondul central fiind amplasate flori de plastic de mari dimensiuni, de culoare roşie, albastră, galbenă şi mov. Alături de acestea au fost puse decoraţiuni de dimensiuni medii, în formă de ou, colorate cu roşu, mov sau galben.

,,Am văzut că au montat ouăle astea de câteva zile şi, da, arată foarte bine. Nu ştiu dacă era nimerită această investiţie, pentru că Bucureştiul are nevoie de multe altele, dar arată bine. Când e aglomerat şi stăm aici în intersecţie de ne plictisim, măcar avem la ce ne uita acum, ca să ne mai relaxăm”, spune Alexandru, un tânăr şofer din Bucureşti, cu privire la decoraţiunile din piaţa Charles de Gaulle.

Tot cu ocazia sărbătorilor de Paşti, în Piaţa Universităţii a fost inaugurat un târg de meşteşuguri şi obiceiuri, care va rămne deschis până pe data de 14 aprilie.

Iar în perioada 07-17 aprilie, Primaria Capitalei organizează târgul „Tradiţii şi Flori de Sărbători”, eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală, în Piaţa Constituţiei, iar în intervalul 15-17 aprilie, Calea Victoriei va deveni pietonală.

La Târgul de Paşte din Piaţa Constituţiei au fost amplasate decoraţiuni uriaşe, din fibră de sticlă, în formă de ouă încondeiate şi montae zeci de căsuţe unde vor fi comercializate produse tradiţionale, iar pe scena amplasată în centrul târgului vor avea loc spectacole şi concerte dedicate sărbătorilor Pascale. De asemenea, va fi montat un foişor de animale cu expoziţie de iepuri şi miei, precum şi o zonă dedicată copiilor, cu ateliere recreative, trenuleţ şi carusel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici