Gheorghe Flutur: Eu cred că vom lăsa o portiţă de colaborare cu UDMR în continuare, măcar pe eşalonul II. Există o şansă, dar asta înseamnă să sprijine punctual guvernul

  • •”Eu am fost unul dintre cei care au insistat să rămână la guvernare (cei de la UDMR - n.a.) până în ultimul minut”;
  • •”S-a vehiculat ca eu să mă duc la Transporturi, dar eu am zis că rămân aici, la Suceava, să termin treaba”;
  • •”În ultima duminică am hotărât să cedăm noi Digitalizarea şi PSD Fondurile Europene. UDMR-ul nu a dorit acest lucru şi s-a întâmplat ruptura”;
  • •”Noi nu am avut discuţii cu scântei (PNL şi PSD - n.a.)”.
145 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Flutur: Eu cred că vom lăsa o portiţă de colaborare cu UDMR în continuare, măcar pe eşalonul II. Există o şansă, dar asta înseamnă să sprijine punctual guvernul

Gheorghe Flutur

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur susţine că este posibil ca UDMR să aibă posturi în eşalonului II al Guvernului, dar numai dacă sprijină punctual Guvernul.

A declarat Gheorghe Flutur: ”Eu cred că vom lăsa o portiţă de colaborare în continuare, măcar pe eşalonul II. Ei au mulţi profesionişti. Vom vedea. Ei au zis că sunt supăraţi şi au zis că pleacă cu toţii. Suntem în aceeaşi familie europeană. Vom vedea. Cert este că astăzi nu mai sunt la masa Guvernului. Există o şansă, dar asta înseamnă să sprijine punctual guvernul. Eu am fost unul dintre cei care au insistat să rămână la guvernare (cei de la UDMR - n.a.) până în ultimul minut”.

Întrebat cine a scos UDMR-ul de la guvernare, PNL sau PSD, Gheorghe Flutur a declarat că UDMR a ieşit de la guvernare, nemulţumit fiind de modul cum au fost împărţite portofoliile. A spus prim-vicepreşedintele PNL şi preşedintele PNL al Consiliului Judeţean Suceava: ”Noi până în ultimul minut am zis varianta cu UDMR. Dar aş vrea să explic puţin. În primul rând s-a dorit reducerea numărului de ministere. Când reduci numărul de ministere, intra şi UDMR-ul la calcul. Când sunt reduceri, fiecare reduce câte ceva. Apoi a apărut ceva mai sensibil: ca Transporturile să rămînă la PSD, deşi în protocol trebuia să treacă la noi. S-a vehiculat ca eu să mă duc la Transporturi, dar eu am zis că rămân aici, la Suceava, să termin treaba. Din această cauză, să rămână Transporturile la PSD, am reluat toată discuţia. Nu poate PNL-ul să cedeze şi acolo, şi dincolo, şi trebuie să găsim o soluţie. Şi de aici au apărut discuţiile. Dacă nu sunt Transporturile, ce alt minister puteam lua? Dezvoltarea era unul din ele. Au fost discuţii. Noi, PNL-ul şi PSD-ul, ne-am înţeles. În ultima duminică am hotărât să cedăm noi Digitalizarea şi PSD Fondurile Europene. UDMR-ul nu a dorit acest lucru şi s-a întâmplat ruptura”.

La negocierile pentru rotaţia guvernamentală, din partea PNL au participat toţi cei patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general şi preşedintele partidului. Conform lui Gheorghe Flutur, din partea PSD au participat ”Paul Stănescu, Grindeanu, Gabriela Firea, domnul Ciolacu, domnul Neacşu”.

Întrebat dacă au fost discuţii aprinse în cadrul negocierilor, Gheorghe Flutur a negat acest lucru: ”Noi nu am avut discuţii cu scântei. În primul rând am avut negocieri pe programul de guvernare, care de fapt nu s-a modificat, s-a completat. Am încercat să aflăm din interiorul partidelor, PNL şi PSD, cu ce noutăţi vine fiecare partid, ne-am întâlnit două zile până noaptea târziu pe domenii. Am împărţit acest program pe 12 domenii. Unde nu ne-am înţeles ne-am dus pe negocierea politică. Au fost câteva domenii unde am avut puncte de vedere diferite. Apoi am avut negocieri politice pe structura guvernului”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici