FOTO Grindeanu, supărat că noul corp al celui mai mare spital de copii din vestul ţării nu se finalizează

Premierul Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Timişoara, că de fiecare dată când va veni acasă va verifica şi modul în care se lucrează la noul corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”, cel mai mare din vestul ţării, construcţia lui începând în anul 2014 fără să fie încă finalizată.

1811 afișări
Imaginea articolului FOTO Grindeanu, supărat că noul corp al celui mai mare spital de copii din vestul ţării nu se finalizează

Grindeanu, supărat că noul corp al celui mai mare spital de copii din vestul ţării nu se finalizează

Sorin Grindeanu a vizitat, sâmbătă, şantierul noului corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara. Construcţia clădirii formată din opt niveluri, demisol, parter plus şase etaje, a început în anul 2014, însă lucrările nu au fost finalizate încă.

Premierul a precizat că Guvernul a alocat, începând cu anul 2013, 23 de milioane de lei pentru realizarea noului corp, dar că s-au cheltuit doar zece.

Am avut o întâlnire astăzi (n.r. sâmbătă) în noua clădire, cu cei responsabili de construcţie. Eu i-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Totuşi, din 2013 până acum, doar de la Guvern au fost alocaţi 23 de milioane şi au fost cheltuiţi sub zece în toţi anii aceştia, din diverse cauze. Acum s-au dat cele şapte milioane pentru construcţie, eu sper şi chiar am încredere, am înţeles că e ritmul potrivit acum, dar sper să-i cheltuie ca să dau şi alţii de la Guvern, pentru că este un proiect important nu doar pentru Timişoara, ci este un proiect important pentru regiune. Spitalul de Copii Louis Ţurcanu e un spital regional, care are nevoie de această clădire, care deserveşte întreaga regiune şi are medici extraordinari, dar care trebuie să lucreze în condiţii potrivite. O să-i urmăresc cum vor înainta în lucrări, sper să menţină ritmul”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul a precizat că de fiecare dată când va ajunge la Timişoara, va verifica şi stadiul lucrărilor la noul corp al Spitalului de Copii.

Pe mine nu mă mai interesează ce cauze sunt, că proiectarea a durat aproape un an şi acum îmi spuneau cei de aici că nu e chiar cea bună, că mai trebuie să facă nişte modificări. O să urmăresc când vin acasă, o dată pe lună sau din două în două săptămâni, să văd şi eu cum înaintează lucrările la spitalul de copii. În perioada imediat următoare vor fi finalizate lucrările de structură şi o să se intre pe chestiuni în interior. O parte importantă este şi cea care ţine de dotare. De patru ani de zile suntem în stadiul pe care-l vedeţi cu toţii”, a afirmat Sorin Grindeanu, nemulţumit.

Noul corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara va găzdui unitatea de primiri urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie şi chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici