Ialomiţianu: Bugetarii şi-ar putea recupera salariile de la 1 ianuarie 2012 - VIDEO

Ministrul Finanţelor spune că ultima prognoza de creştere economică, mai mare decât cea estimată iniţial, de 1,5%, dă încredere investitorilor şi instituţiilor financiare. Bugetarii ar putea să-şi recupereze salariile cel mai devreme la 1 ianuarie 2012, a spus Ialomiţianu într-un interviu acordat Ştirilor ProTV. Ministrul nu vorbeşte despre primele de vacanţă şi nici despre cel de-al 13-lea salariu, susţinând că, momentan, principala preocupare a României este majorarea investiţiilor. Doar pensionarii s-ar putea aştepta la o creştere a pensiilor cu aproximativ 5-6%. TVA-ul şi cota unică rămân pe loc şi în acest an şi în 2012, adaugă ministrul.

420 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Bugetarii şi-ar putea recupera salariile de la 1 ianuarie 2012 - VIDEO

Ialomiţianu: Bugetarii şi-ar putea recupera salariile de la 1 ianuarie 2012 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ce părere are ministrul Finanţelor despre ieşirea României din recesiune?

"Eu o văd ca pe un fenomen. Înseamnă că economia românească nu mai coboară, avem o creştere, asta este foarte important. Conteaza mai puţin procentul. Atunci când o economie creşte, dă încredere investitorilor, a celor care finanţează deficitul bugetar. Şi creşte şi încrederea băncilor. E vorba de încredere", a spus Gheorghe Ialomţianu.
Ialomiţianu arată că cele mai multe dintre ţările care au ieşit din recesiune n-au avut o creştere economică spectaculoasă. Problema României este aceea de a înregistra o creştere sustenabilă şi de a o menţine pe termen lung, crede oficialul.
Potrivit ministrului Finantelor, în acest an, România a reuşit să aibă încasări mai mari la bugetul de stat, faţă de 2010. Cât despre cel de-al doilea trimestru din 2011, Ialomiţianu este tot mai optimist:
"Nu pot să dau o cifră, dar eu zic că o să fie o creştere mai mare de 1,5%. Nu putem să ne întoarcem la 2008, când aveam o economie mică şi trebuia s-o distribuim repede. Acum trebuie să fim competenţi. Guvernul Boc a zis foarte clar: mai mulţi bani pentru investiţii, pentru crearea locurilor de muncă", punctează el.
Citeşte mai multe despre ieşirea României din recesiune pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici