Iaşi: Strada unde a avut loc explozia ar putea fi decopertată. A fost descoperită o ţeavă fisurată

O echipă de cercetători INSEMEX a ajuns la Iaşi, pentru a cerceta cauzele care au condus la explozia soldată cu doi morţi, primele verificări conducând la necesitatea decopertării străzii după ce a fost găsită o ţeavă de gaz fisurată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1874 afișări
Imaginea articolului Iaşi: Strada unde a avut loc explozia ar putea fi decopertată. A fost descoperită o ţeavă fisurată

Iaşi: Strada unde a avut loc explozia ar putea fi decopertată. A fost descoperită o ţeavă fisurată

Echipa de cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă Petroşani a analizat, joi, locul exploziei, urmând ca în zilele următoare să facă alte verificări.

”Astăzi (Joi-n.r.) am făcut o primă evaluare a efectelor exploziei la acel bloc. Nu am prelevat nimic, doar am pozat, am trecut în revistă toate efectele, ne-am documentat cu privire la acumularea de gaze fie la subsolul blocului fie la apartamentul cu pricina. Până am venit noi, cei de la E.On au descoperit, cu ajutorul poliţiei şi Parchetului, într-o zonă de pe stradă, în apropierea acestui bloc, o conductă de gaz fisurată”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Constantin Lupu, directorul ştiinţific al INSEMEX Petroşani.

Potrivit sursei citate, experţii de la Petroşani vor continua analizele şi vor verifica toate ipotezele, putându-se chiar decoperta o parte din stradă.

”Urmează să mai analizăm. Poate decopertăm strada să vedem reţeaua de gaze naturale din zonă. Urmează să vedem ce mai găsim în apartamentul devastat”, a completat Lupu.

Tot joi în blocul şi zona în care a avut loc explozia au fost efectuate măsurători ale concentraţiei de gaz.

”Au mai fost descoperite concentraţii de gaze. Gazul în zonă este oprit de trei zile aproape, gaze rămânând în anumite canale”, a mai spus directorul ştiinţific al INSEMEX Petroşani.

Constantin Lupu susţine că au fost descoperite „câteva elemente bune care pot conduce la o ipoteză”.

” Urmează să vedem care a fost sursa de aprindere. Părerile sunt împărţite”, a încheiat reprezentantul INSEMEX Petroşani.

În seara zilei de 1 august, într-un imobil din Iaşi a avut loc o deflagraţie în urma căreia două persoane şi-au pierdut viaţa, alte 10 fiind rănite.

Cercetătorii de la Petroşani vor mai rămâne la Iaşi alte două-trei zile pentru verificări amănunţite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici