Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti, suspect de infecţie cu stafilococ auriu/ Sorina Pintea: Prezenţa stafilococului, confirmată în cazul a patru angajaţi ai maternităţii

Încă un bebeluş, născut pe 22 aprilie 2019 la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a fost internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu, a transmis, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru.

287 afișări
Imaginea articolului Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti, suspect de infecţie cu stafilococ auriu/ Sorina Pintea: Prezenţa stafilococului, confirmată în cazul a patru angajaţi ai maternităţii

Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti, suspect de infecţie cu stafilococ auriu

Pintea: Prezenţa stafilococului, confirmată în cazul a patru angajaţi ai Maternităţii Giuleşti

Ministrul Sănătătii, Sorina Pintea a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că potrivit datelor rapoartelor preliminare ale DSPMB realizate în urma controalelor de la Giuleşti, patru probe au confirmat prezenţa stafilococului pentru o moaşă, două asistente şi o infirmieră.

Sorina Pintea a declarat, în contextul în care DSPMB a finalizat controalele la Maternitatea Giuleşti demarate în urma unor posibile infecţii cu stafilococ a cinci bebeluşi născuţi acolo, că patru cazuri au fost confirmate în sensul prezenţei stafilococului.

„Conform unui raport preliminar, rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate în cazul unei moaşe care lucra în Blocul Operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salon nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv în toate cele patru cazuri”, a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul a precizat că au fost depistate neconforme şi patru probe sterile de apă. În acest caz au fost luate probe noi pentru reluarea verificării, trimise în vederea investigării la Institutul Cantacuzino.

„În acest caz au fost luate probe noi pentru refacerea verificării. În cadrul raportului, echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la institutul Cantacuzino”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul a conchis spunând că echipa de control a DSPMB va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi unităţii sanitare. „În cadrul raportului, echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical, dar şi unităţii sanitare şi vor dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate”, a subliniat Pintea.

Din totalul de cei cinci copii suspectaţi ca fiind posibili purtători ai stafilococului auriu, patru bebeluşi au fost confirmaţi cu stafilococ auriu în timp ce pentru ultimul dintre ei, rezultatele au ieşit negative.

Încă un bebeluş născut la Maternitatea Giuleşti

Între timp, încă un bebeluş, născut pe 22 aprilie 2019 la Maternitatea Giuleşti din Capitală, a fost internat de miercuri la Spitalul Grigore Alexandrescu cu suspiciunea de infecţie cu stafilococ auriu, a transmis, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Raluca Alexandru.

Bebeluşul a fost diagnosticat cu piodermită, iar starea sa generală este una bună, a mai spus doctorul.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat, vineri, că pentru doi din cei trei copii rămaşi internaţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” a fost confirmată prezenţa stafilococului auriu. Totodată, a fost depistat stafilococ coagulazo pozitiv în cazul unei moaşe.

La finalul anului trecut, 45 copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost infectaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent, iar internările au fost suspendate la unitatea spitalicească de pe 30 noiembrie până pe 21 decembrie 2018.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici