Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Defileul Jiului: Au ars circa 18 hectare de vegetaţie

Pompieri şi reprezentanţi ai ocolului silvic intervin pentru stingerea unor incendii izbucnite începând de duminică în Parcul Naţional Defileul Jiului, flăcările mistuind aproximativ 18 hectare de vegetaţie.

212 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Defileul Jiului: Au ars circa 18 hectare de vegetaţie

Incendiu de vegetaţie în Parcul Naţional Defileul Jiului: Au ars circa 18 hectare de vegetaţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, peste 40 de pompieri şi 10 pădurari din Defileul Jiului, alături de alţi cinci reprezentanţi ai Ocolului Silvic Gorj, au intervenit, duminică seară, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie şi mărăciniş.

"În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 01.00, am sistat operaţiunea din cauza întunericului, iar luni dimineaţă, la ora 7.00, ne-am reîntors în zonă pentru a continua operaţiunea de eliminare a focarului", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu.

Potrivit sursei citate, în incendiu au ars aproximativ 18 hectare de vegetaţie - mărăciniş, pădurea nefiind afectată de incendiu.

Avramescu a spus că, din cauza zonei accidentate şi a intervenţiei în perimetrul afectat, de pe versant au căzut pe partea carosabilă bolovani.

Traficul pe DN 66 a fost oprit de câteva ori, pentru scurt timp, pentru a preîntâmpina accidentele, dar şi pentru a curăţa pietrişul de pe banda de mers.

La ora transmiterii acesti ştiri, opt pompieri, ajutaţi de mai mulţi reprezentanţi ai Parcului Naţional Defileul Jiului, continuă operaţiunile de stingere a incendiilor.

Pentru stingerea incendiului au acţionat şi trei autospeciale de la Garda de Intervenţie Bumbeşti Jiu din judeţul Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici