Incendiu puternic în Suceava: Patru sute de persoane intervin pentru stingerea acestuia

Aproximativ 20 de hectare de teren forestier din zona Bărnărel din apropierea municipiului Vatra Dornei sunt cuprinse de un incendiu puternic, iar pentru lichidarea acestuia acţionează patru sute de persoane, intervenţia fiind dificilă din cauza lipsei surselor de apă şi a terenului accidentat.

762 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic în Suceava: Patru sute de persoane intervin pentru stingerea acestuia

Incendiu puternic în Suceava: Patru sute de persoane intervin pentru stingerea acestuia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care se află în zonă pentru a coordona echipele de intervenţie, a declarat că incendiul este violent şi a cuprins 20 de hectare de terenur forestier în zona Bărărel, flăcările cuprinzând resturi de lemn dintr-o exploatare forestieră, litiera pădurii şi zmeuriş.

El a spus că pompierii acţionează cu dificultate în zonă şi încearcă să ţină sub control focul astfel încât incendiul să nu se extindă la coroanele arborilor în condiţiile în care vântul este puternic.

"Se acţionează cu numeroase forţe, 400 de oameni, atât pompieri cât şi silvicultori şi încercăm să limităm incendiul", a spus prefectul.

El a menţionat că situaţia este dificilă pentru că în zonă nu sunt surse de apă şi terenul este accidentat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici