Industria turismului îşi revine. Italia, Spania şi Marea Britanie, în topul preferinţelor românilor

Industria turismului îşi revine. Turiştii români îşi rezervă destinaţiile pentru vacanţele viitoare, în top fiind Italia, Spania şi Marea Britanie, însă, chiar dacă dorinţa de a călători se apropie de nivelul anului 2019, industria aeronautică se confruntă în continuare cu multe anulări.

283 afișări
Imaginea articolului Industria turismului îşi revine. Italia, Spania şi Marea Britanie, în topul preferinţelor românilor

Sursa foto: profimedia

În această toamnă mai multe destinaţii turistice şi-au anunţat redeschiderea graniţelor pentru turiştii din toată lumea, printre care Thailanda, Mauritius, Israel şi SUA (care nu primea turişti din zona Schengen).

În consecinţă, companiile aeriene anunţă deja creşterea numărului de zboruri pentru sezonul de iarnă, acoperind un procent de peste 90% din numărul de zboruri înregistrate în 2019, iar turiştii, inclusiv cei români, îşi rezervă destinaţiile pentru vacanţele viitoare.

Chiar dacă dorinţa românilor de a călători se apropie de nivelul anului 2019, industria aeronautică se confruntă în continuare cu multe anulări şi modificări de orar de zbor, fapt ce afectează zilnic sute de pasageri români.

„Ne apropiem cu paşi repezi de nivelul călătoriilor din anul 2019, dar ne confruntăm în continuare cu multe dintre provocările pandemice. Una dintre aceste provocări ţine de volatilitatea orarului de zbor, astfel că facem faţă în continuare unui număr mare de schimbări apărute din partea companiilor aeriene”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Principalele destinaţii externe spre care s-au îndreptat turiştii români în această toamnă Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Belgia, la care se adaugă şi o cerere în creştere pentru destinaţii mai calde, cum ar fi Egipt, Dubai, Iordania, dar şi insulele din sudul Europei precum Tenerife, Madeira, Algarve.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici