Video Intervenţie de urgenţă în Piatra Neamţ, după ce mai multe persoane au rămas blocate în cabinele telegondolei/Toate persoanele au fost coborâte

Şaisprezece persoane, între care şi un copil, au fost coborâte, luni seara, din telegondola din Piatra-Neamţ, în care au rămas blocate peste trei ore, din cauza unei defecţiuni. La faţa locului au intervenit pompieri, salvamonţişti şi jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1219 afișări

Echipaje de pompieri, jandarmi şi salvamontişti din judeţul Neamţ au fost mobilizate, luni seara, pentru operaţiunea de coborâre a pasagerilor din gondolele blocate în municipiul Piatra Neamţ. Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului. Cei 16 pasageri au aşteptat peste trei ore până când telegondola a fost repusă în funcţiune.

"Din informaţiile deţinute, în interior s-au aflat 16 persoane, 15 adulţi şi un copil, fără probleme medicale. Pentru deblocarea acestora, salvatorii au intervenit cu două maşini de stingere şi o autoscară. De asemenea, la faţa locului au fost trimise o ambulanţă SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă".

"Cu eforturi susţinute ale pompierilor salvatori, jandarmilor montani şi ale alpiniştilor din cadrul Salvamont Neamţ s-a reuşit coborârea unei persoane, în siguranţă".

"Sistemul a fost repus in funcţiune, cu ajutorul unui motor diesel, astfel că telegondolele şi-au reluat deplasarea către zona de sosire. Toţi au fost coborâţi in siguranţă, fiind asistaţi de personalul medical SMURD", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Rotariu, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, intervenţia a fost dificilă. "Gondola e de altitudine mare, la 60-70 de metri deasupra oraşului. Nu e o operaţiune atât de simplă", a precizat Raul Papalicef.

Telegondola Piatra Neamţ beneficiază de 22 de gondole, fiecare având opt locuri.

Şeful Serviciului Salvamont Neamţ, Raul Papalicef, a declarat, pentru MEDIAFAX, că defecţiunea se înregistrează la motoarele principale.

”Sunt persoane blocate în gondole, nu ştim câte la această oră. Am trimis două echipaje care o să evacueze oamenii din gondolă. Gondola e de altitudine mare, la 60-70 de metri deasupra oraşului. Nu e o operaţiune atât de simplă. Avem echipament special”, a spus Papalicef.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici