Iohannis: Ar fi o naivitate să credem că aceste tăieri salariale se referă numai la 2010

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, nu crede că salariile vor reveni la nivelul actual nici în 2011, el afirmând, joi, că se aşteaptă şi la majorarea TVA şi a cotei unice de impozitare.

17 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Ar fi o naivitate să credem că aceste tăieri salariale se referă numai la 2010

Iohannis: Ar fi o naivitate să credem că aceste tăieri salariale se referă numai la 2010 (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Odată intrat pe această filieră (a reducerii pensiilor şi salariilor - n.r.), ea nu se poate finaliza până la o relansare perceptibilă a economiei. Ori aceasta nu se poate produce de la sine, ci doar cu un pachet de măsuri economice. Nu se poate ieşi de aici decât dacă apar schimbări. Şi dacă Guvernul nu vine cu un pachet, lucrurile nu se vor îmbunătăţi. Să credem că aceste tăieri salariale se referă numai la 2010 ar fi o naivitate", a declarat, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca Executivul să crească şi TVA şi cota unică de impozitare, pentru că economiile făcute prin reducerea salariilor şi pensiilor "nu vor fi suficiente".

Iohannis a apreciat că, din cauza reducerii salariilor bugetarilor cu 25 la sută, în ansamblu, bugetul Sibiului va fi afectat în anul 2010 cu peste 20 de milioane de lei.

"Din calculele preliminare pe care le-am făcut, reducerile salariilor bugetarilor cu 25 la sută va duce la o scădere a veniturilor la peste 20 milioane pe un an întreg şi, dacă măsurile se aplică şi în 2011, vom avea o scădere a bugetului pe 2011, faţă de 2010, de cel puţin 10 la sută", a afirmat Iohannis.

Potrivit acestuia, diminuarea veniturilor Sibiului nu ţine de criza economică, ci strict de măsura Guvernului de reducere a veniturilor salariaţilor din sectorul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici