Lapoviţă şi ninsoare la Focşani: Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vremea rea, iar cel puţin cinci maşini au fost avariate

Cel puţin nouă copaci s-au rupt în municipiul Focşani în această noapte din cauza ninsorii şi a lapoviţei, crengile rupte nu au făcut victime, dar au avariat cinci maşini, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

744 afișări
Imaginea articolului Lapoviţă şi ninsoare la Focşani: Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vremea rea, iar cel puţin cinci maşini au fost avariate

Lapoviţă şi ninsoare la Focşani: Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vremea rea, iar cel puţin cinci maşini au fost avariate

Pompierii au răspuns apelurilor populaţiei şi au participat la acţiunea de înlăturare a copacilor de pe maşini, trotuare şi căi rutiere.

Specialiştii spun că lapoviţa este de vină pentru numărul mare de copaci rupţi care au cedat sub greutatea amestecului de zăpadă şi ploaie.

Prima intervenţie a pompierilor pentru degajarea carosabilului a avut loc chiar înainte să se înnopteze iar apoi apelurile au venit în cascadă. Până la ora redactării acestei ştiri, pompierii vrânceni au adunat cel puţin nouă misiuni doar în municipiul Focşani.

„Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani intervine pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism parcat pe strada Rarău din municipiul Focşani. Încă o intervenţie pentru degajarea unui copac cazut pe un autoturism, de această dată pe str. Dr. Telemac din mun. Focşani, intervine un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri....Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Focşani intervin pentru degajarea a doi copaci cazuţi pe străzile Duiliu Zamfirescu şi Ghinea Dorinel din mun.Focşani. Cel din urmă a avariat două autoturisme”, au anunţat reprezentanţii ISU Vrancea.

Ninsoarea a cauzat probleme şi în restul judeţului Vrancea. O avarie provocată de viscol a lăsat fără energie electrică 600 de gospodării din comuna Bîrseşti. Echipe de electricieni intervin pentru remedierea
defecţiunii.

În ceea ce priveşte reţeaua de drumuri din judeţul Vrancea, în această noapte se circulă cu dificultate pe mai multe porţiuni.

Un bărbat de 28 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident produs pe DN2M, la ieşirea din Focşani spre Odobeşti. Un alt incident a avut loc pe raza comunei Vintileasca: o maşină care transporta persoane la Centrul de Dializă s-a lovit de un utilaj de deszăpezire. De asemenea, în comuna Chiojdeni, un camion plin cu lemne a derapat pe zăpadă şi a intrat în gardul unei case, în timp ce pe DJ 205E, între Vidra, Vizantea şi Livezile utilajele de deszăpezire au intervenit pentru a scoate din nămeţi mai multe autoturisme.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici