Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi în funcţia de şef serviciu în DNA

Procurorul Lucian Papici a fost numit de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cu unanimitate de voturi, în funcţia de şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei I a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

511 afișări
Imaginea articolului Lucian Papici, numit de CSM cu unanimitate de voturi în funcţia de şef serviciu în DNA

Lucian Papici (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Mandatul lui Papici pentru a această funcţie, în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei, este pentru trei ani, începând cu data de 20 noiembrie.

În cadrul şedinţei de miercuri s-a decis şi numirea procurorului Doru Ţuluş în funcţia de procuror şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie (Secţia a II-a) a DNA.

De asemenea, secţia de procurori a CSM a hotărât şi numirea Mihaelei Iorga Moraru în funcţia de procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei a II-a DNA.

Cei doi magistraţi au tot mandate de trei ani, începând cu data de 20 noiembrie 2013.

Propunerile pentru ocuparea acestor funcţii au fost înaintate în cursul săptămânii trecute de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, în 2 octombrie, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie preciza ulterior, într-un comunicat de presă, că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la conducerea Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţie.

În 2 octombrie, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie, printr-un fax, că delegarea lui Lucian Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată de la care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni.

Încetarea delegării lui Papici ca şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a fost dispusă, după ce tot Tiberiu Niţu, în 23 septembrie, dispusese delegarea aceluiaşi procuror pe aceeaşi funcţie.
Direcţia Naţională Anticorupţie a reclamat că pentru delegarea procurorilor Bendeac şi Cerbu la şefia Secţiei de combatere a corupţiei nu a fost solicitată, în prealabil, recomandarea şefului DNA, prevăzută expres de Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei.

Procurorul Lucian Papici a finalizat urmărirea penală în dosarul referendumlui, în care este acuzat vicepremierul Liviu Dragnea.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane - preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt - au fost trimişi în judecată în dosarul cunoscut sub numele de "Fraudă la referendum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici