Managerul Spitalul Floreasca a demisionat în octombrie, dar a rămas să trateze răniţii în incendiu

Managerul Spitalului Floreasca, Radu Macovei, şi-a dat demisia la începutul lunii octombrie, din motive personale, dar după incendiul din clubul Colectiv a rămas în unitatea sanitară să trateze răniţii.

1501 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalul Floreasca a demisionat în octombrie, dar a rămas să trateze răniţii în incendiu

Managerul Spitalul Floreasca a demisionat în octombrie, dar a rămas să trateze răniţii în incendiu (Silviu Matei/Imagine Mediafax Foto)

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Radu Macovei, a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a dat demisia încă de la începutul lunii octombrie, din motive personale, dar este în spital pentru tratarea tuturor cazurilor grave din accidentul din clubul Colectiv.

"Mi-am dat demisia, la începutul lunii octombrie, din funcţia de manager al Spitalului Floreasca, nu are nicio legătură cu accidentul de acum. Nu are cum să aibă vreo legătură cu accidentul de acum, dovadă fiind faptul că mi-am dat demisia cu mult timp înainte de incendiul din clubul Colectiv", a precizat profesor dr. Radu Macovei.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii în Guvernul demisionar, a declarat, pentru MEDIAFAX că profesorul Radu Macovei şi-a înaintat demisia în octombrie, fără nicio legătură cu cazul clubul Colectiv, dar l-a rugat să mai rămână pe durata internării în Spitalul de Urgenţă Floreasca a pacienţilor răniţi în incendiu.

"Este adevărat că şi-a înaintat demisia în octombrie, l-am rugat să rămână pe toată această perioadă a accidentului. Are în secţie o pacientă în şoc toxicoseptic pe care o îngrijeşte şi l-aţi văzut continuu făcând parte din echipa de conducere de câte ori am ieşit la declaraţii la Spitalul Floreasca", a precizat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că, în prezent, în Spitalul Floreasca sunt doi pacienţi în stare gravă, prognosticul evoluţiei stării acestora fiind rezervat.

În urma incendiului care a avut loc, în 30 octombrie, în clubul Colectiv, 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte aproape 200 au fost rănite.

În spitalele din Capitală sunt internate 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Conform datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 21, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" - 7, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul "Dimitrie Gerota" - 2 şi la Spitalul "Agrippa Ionescu" - 6 pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici