MApN: Miniştrii Apărării din ţările NATO sunt îngrijoraţi că Rusia dezvoltă sistemul de rachete SSC-8

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO, reuniţi la Bruxelles, şi-au arătat îngrijoarea faţă de acţiunile Rusiei din ultima perioadă, transmit reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă. La reuniune participă şi ministrul român al Apărării.

2434 afișări
Imaginea articolului MApN: Miniştrii Apărării din ţările NATO sunt îngrijoraţi că Rusia dezvoltă sistemul de rachete SSC-8

MApN: Miniştrii Apărării din ţările NATO sunt îngrijoraţi că Rusia dezvoltă sistemul de rachete SSC-8

„În prima zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, miercuri,13 februarie, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat la două sesiuni de lucru formale în cadru aliat - prima referitoare la evoluţiile şi implicaţiile pentru Alianţă în ceea ce priveşte Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), iar cea de a doua, la implementarea posturii de descurajare şi apărare”, se arată într-un comunicat al MApN, transmis joi.

Potrivit sursei citate, miniştrii au discutat şi despre acţiunile Rusiei din ultima perioada şi şi-au arătat îngrijorarea în acest sens.

„În cadrul discuţiilor, miniştrii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea de către Rusia a dezvoltării şi dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF. A fost subliniat faptul că aceasta reprezintă un risc semnificativ la adresa securităţii Euro-Atlantice şi că NATO va continua să menţină o postură credibilă şi eficientă de descurajare şi apărare. Elementul central al discuţiilor a vizat identificarea implicaţiilor încălcării de către Rusia a tratatului şi modul în care Alianţa trebuie să se adapteze la această nouă situaţie”, se mai arată în comunicatul MApN.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, miniştrii aliaţi ai apărării au notat progresul înregistrat în implementarea deciziilor adoptate la ultimele summit-uri aliate, inclusiv la cel care a avut loc la Bruxelles în luna iulie 2018.

„Totodată, a fost adoptată Directiva Politică 2019, document esenţial pentru direcţionarea planificării apărării în cadrul NATO pentru următorii patru ani”, mai spun reprezentanţii MApN.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se desfăşoară joi la sediul Alianţei Nord-Atlantice din Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici