Marius Petcu, trimis în judecată pentru corupţie

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe sindicalistul Marius Petcu, arestat preventiv după ce a fost prins luând mită 40.000 de euro.

139 afișări
Imaginea articolului Marius Petcu, trimis în judecată pentru corupţie

Marius Petcu, trimis în judecată pentru corupţie (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Marius Petcu a fost trimis în judecată pentru luare de mită, în formă continuată, potrivit DNA.

Procurorii au stabilit că, în perioada septembrie 2009 - martie 2011, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, Petcu a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, sume de bani totalizând 1.398.400 lei, în schimbul atribuirii către acea societate a unui contract de execuţie lucrări.

Banii au fost primiţi în mod repetat, câte 87.400 lei lunar, o rată reprezentând aproximativ 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate în cadrul contractului care avea ca obiect construirea "Centrului de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov".

Preţul negociat al contractului era de 9.234.570 lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 lei, fără TVA.

De asemenea, în 1 februarie, Marius Petcu a primit, prin intermediar, de la aceeaşi persoană denunţătoare, un imobil situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 535.165 lei. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, cele aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare, susţin procurorii DNA.

Petcu a fost prins în flagrant delict, în 24 martie, de procurorii anticorupţie, după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.

În ziua următoare, Curtea de Apel Bucureşti a respins propunerea procurorilor, de arestare preventivă pe termen de 29 de zile a lui Petcu Marius Grigore. Ulterior, în 31 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul DNA şi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marius Petcu.

În cauză a fost instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând lui Petcu, precum şi asupra unor sume de bani.

Dosarul a fost trimis instanţei Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici