Meci caritabil pentru copii abandonaţi, cu foşti jucători ai echipei naţionale, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia - GALERIE FOTO

Sute de persoane au urmărit, sâmbătă după-amiază, un meci demonstrativ de fotbal, organizat pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia, la care au luat parte foşti jucători ai echipei naţionale, evenimentul având ca scop strângerea de fonduri pentru copii abandonaţi, aflaţi în Centrul Social Dumbrava.

443 afișări
Imaginea articolului Meci caritabil pentru copii abandonaţi, cu foşti jucători ai echipei naţionale, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia - GALERIE FOTO

Meci caritabil pentru copii abandonaţi, cu foşti jucători ai echipei naţionale, pe Stadionul ”Cetate” din Alba Iulia - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIE FOTO

Evenimentul caritabil intitulat ”Fotbal pentru suflet, familie prin fotbal” se află la a doua ediţie, fiind organizat de fostul arbitru Sorin Corpodean.

Meciul a fost o dispută între prietenii lui Sorin Corpodean, echipa Corpo&Friends, şi foşti jucători ai Clubului Dinamo Bucureşti, echipa Old Boys Dinamo, din ambele formaţii făcând parte mai mulţi foşti componenţi ai echipei naţionale, între care Florin Prunea, Ionuţ Lupescu, Florentin Petre, Dorinel Munteanu, Marius Niculae sau Ioan Ovidiu Sabău.

Meciul s-a terminat 2-0 (1-0 la pauză) pentru Old Boys Dinamo, după ce Marius Niculae, cel mai bun jucător de pe teren, a reuşit dubla. Acesta a marcat primul gol, după ce a rămas singur cu portarul, iar pe al doilea, cu capul, după o centrare. Fiecare repriză a avut câte 25 de minute.

Marius Niculae a declarat, după meci, că se bucură că a jucat din nou cu foştii colegi şi, mai ales, că a făcut-o cu un scop caritabil.

”Important este că meciul a avut un scop caritabil. Mă bucur că mi-am revăzut foştii colegi, după foarte mult timp, şi e întotdeauna plăcut să ne întâlnim pe teren. Ne strângem rar, după cum se vede, dar mă bucur că, astăzi, s-a întâmplat”, a afirmat fotbalistul poreclit ”Săgeata”.

După meci, jucătorii au împărţit autografe şi şi-au făcut poze cu fanii.

Înainte de meciul demonstrativ, pe stadion s-a organizat Festivalul Fotbalistic Grassroots, dedicat copiilor cu vârsta maximă de 14 ani, băieţi şi fete, care a cuprins activităţi şi competiţii fotbalistice: jonglerii cu mingea, lovituri la bară, ştafetă sau turneu de fotbal. Cei mici au fost premiaţi cu îngheţate, accesorii şi au primit diplome.

Fostul arbitru Sorin Corpodean, organizator al evenimentului, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că toată suma încasată, din vânzarea biletelor, va fi donată către Centrul Social Dumbrava, care are în grijă peste 110 copii abandonaţi de părinţi.


”O parte din copiii Centrului Social Dumbrava se află, acum, în tabără la mare, la Mamaia, iar restul a venit aici. Prin acest eveniment, vrem să le facem o bucurie, iar banii strânşi pot fi folosiţi pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de tabăra la mare sau putem amenaja un părculeţ de joacă pentru că nu au un tobogan sau un leagăn adecvat. Totodată, acest eveniment doreşte să bucure şi copiii care au participat la Festivalul Grassroots”, a spus Corpodean.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de formaţia Direcţia 5.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici