Mii de oameni au semnat o petiţie online prin care cer montarea de scuturi anti-suicid la metrou

Peste cinci mii de oameni au semnat, până la ora transmiterii ştirii, o petiţie online prin care vor montarea de scuturi anti-suicid la metroul din Capitală, măsura fiind cerută după atacul de marţi seară de la staţia Dristor 1, când o tânără de 25 de ani a murit după ce a fost împinsă pe şine.

3486 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni au semnat o petiţie online prin care cer montarea de scuturi anti-suicid la metrou

Mii de oameni au semnat o petiţie online prin care cer montarea de scuturi anti-suicid la metrou

Iniţiatorul petiţiei cere scuturi anti-suicid la metrou, dar şi camere de supraveghere performante montate în toate staţiile.

"Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului", se arată în textul petiţiei.

Oamenii explică că aceste scuturi ant-suicid sunt ca nişte vitrine transparente, lungi cât ţine peronul, cu uşi care se deschid doar atunci când trenul este în staţie.

"Acestea opresc persoanele să ajungă pe zona de rulare a metroului împiedicând tentativele de suicid/omoruri sau accidente", potrivit sursei citate.

Iniţiatorul petiţiei mai solicită montarea mai multor camere de supraveghere performante cu rezoluţie mare pentru identificarea cât mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor.

Până la ora transmiterii ştirii, peste cinci mii de oameni semnaseră această petiţie.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a Magdalenei Şerban, femeia care a împins o tânără de 25 de ani în faţa metroului, la staţia Dristor 1, victima decedând în urma impactului.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent, au rezultat următoarele: la data de 12.12.2017, în jurul orei 15:35, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Costin Georgian, inculpata a împins o persoană de sex feminin, spre liniile de metrou, cu intenţia vădită de a o arunca în faţa trenului care tocmai intra în staţie”, au arătat procurorii criminalişti.

Ulterior, tot marţi, în jurul orei 19:54, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, Magdalena Şerban a împins o altă fată spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul.

„Urmare a acestor acţiuni victima a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat ca urmare a leziunilor suferite”, precizează anchetatorii.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că, la audieri, suspecta nu şi-a recunoscut fapta, fiind incoerentă. Deşi pe peron erau multe persoane, nimeni nu a mers după femeia care a împins-o pe fată în faţa metroului pentru a o opri, aceasta reuşind să plece, fiind depistată după mai multe ore. Anterior, suspecta ar fi încercat să ucidă o altă fată, o tânără în vârstă de 20 de ani, la staţia de metrou Costin Georgian. Fata a opus rezistenţă atunci când femeia a încercat să o împingă în faţa trenului şi a reuşit să fugă. Nu a mers imediat la poliţie, ci s-a dus acasă şi le-a povestit părinţilor. Ulterior, în stare de şoc, a depus o plângere. Sesizarea a fost depusă în acelaşi timp în care o tânără de 25 de ani îşi pierdea viaţa, fiind împinsă de aceeaşi femeie, potrivit informaţiilor de la dosar. Pe baza descrierii făcută de fata de 20 de ani, poliţiştii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la metrou şi au depistat-o pe femeie.

Femeia de 36 de ani a fost supusă unei expertize psihiatrice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici