Militarii români din Afganistan, vizitaţi de o delegaţie a MApN şi de veterani răniţi - VIDEO

O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi nouă militari veterani răniţi în teatrele de operaţiuni i-au vizitat pe militarii români din Afganistan cu ocazia Zilei Armatei Române, anunţă ministerul.

674 afișări
Imaginea articolului Militarii români din Afganistan, vizitaţi de o delegaţie a MApN şi de veterani răniţi - VIDEO

Militarii români din Afganistan, vizitaţi de o delegaţie a MApN şi de veterani răniţi - VIDEO

"În premieră, nouă militari veterani răniţi în Afganistan care erau în stare extrem de gravă în momentul evacuării medicale au revenit în acest teatru de operaţii pentru a se întâlni cu colegii lor aflaţi în prezent în misiune dar, mai ales, pentru a se putea întoarce din nou acasă conştienţi şi mândri că, în final, şi-au încheiat misiunea. Oficialii şi veteranii au avut discuţii cu militarii, au luat parte la pregătirea unei misiuni de luptă şi au vizitat spitalul de tip ROLIII din Kandahar", transmite Ministerul Apărării Naţionale.

În prezent, în misiuni internaţionale sunt 780 de militari, dintre care 629 în Afganistan. Armata României a pierdut în teatrele de operaţii 28 de militari, iar peste 180 au fost răniţi, precizează MApN

Vizita a avut loc cu ocazia Zilei Armatei Române, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie. Pe aceasta data, în 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului naţional, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi. Unităţile româneşti au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la victoria obţinută la 9 mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici