Ministerul român de externe, ALERTĂ de călătorie pentru românii care îşi fac concediul sau pleacă în Grecia/ Guvernul român, sprijin pentru cel elen

La nivelul ambasadei din Atena, nu au fost primite până acum solicitări de asistenţă consulară referitoare la incendiile produse în Grecia, în urma cărora au murit cel puţin 60 de persoane, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

5634 afișări
Imaginea articolului Ministerul român de externe, ALERTĂ de călătorie pentru românii care îşi fac concediul sau pleacă în Grecia/ Guvernul român, sprijin pentru cel elen

Ministerul român de externe, în alertă cu privire la situaţia dramatică din Grecia, destinaţia preferată de vacanţă a românilor

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care vor să călătorească în Grecia sau care tranzitează ţara, că mai multe zone vor fi afectate de incendiile de vegetaţie din Atena. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al MAR vor fi afectate următoarele regiuni: Epirul, insulele din nordul Golfului Ionic, vestul Greciei continentale, Tessalia, insulele Sporade şi insulele din nordul şi estul M. Egee, estul Macedoniei, Tracia, Evia, Macedonia Centrală (în principal Halkidiki).

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în ultimele zile, capitala Atena se confruntă cu incendii de vegetaţie, declanşate şi în contextul unui val de căldură, care s-a abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, iar Serviciul de Meteorologie grec a anunţat o înrăutăţire a vremii pentru perioada 24-26 iulie 2018<x-apple-data-detectors://6>. Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină, vânt puternic şi scăderea semnificativă a temperaturii", potrivit sursei citate.

La nivelul ambasadei din Atena, nu au fost primite până acum solicitări de asistenţă consulară referitoare la incendiile produse în Grecia, în urma cărora au murit cel puţin 50 de persoane, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară. Misiunea diplomatică este în permanent contact cu celula de criză activată la nivelul MAE elen", precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Imagini cu incendiile dezastruoase de vegetaţie

 

Dăncilă: Ministrul Apărării a luat legătura cu omologul elen pentru a acorda sprijin Greciei

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ministrul Apărării, Mihai Fifor, a luat legătura cu omologul elen pentru a acorda sprijin Greciei, după incendiile de vegetaţie de la vest şi est de Atena în urma cărora 60 de persoane au decedat, iar alte cel puţin 172 au fost rănite, informează Guvernul.

"În urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica în aceste zile, prim-ministrul român Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului grec Alexis Tsipras sincere condoleanţe şi profunde regrete pentru pierderile de vieţi omeneşti. Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin şi suport Republicii Elene pentru a depăşi cu bine această tragică situaţie. Ministrul Apărării român se află deja în contact cu ministrul apărării elen pentru stabilirea eventualelor modalităţi prin care România ar putea acorda sprijin Greciei", se arată în comunicatul de presă al Executivului român, remis MEDIAFAX.

Peste 60 de persoane au decedat, iar alte cel puţin 172 au fost rănite, în urma incendiilor de vegetaţie izbucnite în apropierea capitalei Greciei, Atena, au anunţat autorităţile elene, oficiali locali şi voluntari ai Crucii Roşii, informează presa internaţională.

Evangelos Bournous, primarul orăşelului Rafina, a declarat că preconizează că numărul victimelor va continua să crească pe măsură ce echipele de salvare caută supravieţuitori, estimând că numărul morţilor va ajunge la 80, informează cotidianul Daily Mirror.

Autorităţile au decretat stare de urgenţă în districtele de est şi vest ale regiunii Attica.

Premierul grec Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu naţional în memoria persoanelor decedate în urma incendiilor. "Grecia trece printr-unul din cele mai grele momente", a mai afirmat Tsipras, care a mulţumit liderilor străini care au transmis condolenaţe şi au oferit ajutor ţării.

Italia, Turcia şi Rusia s-au oferit şi ele să ajute Grecia, inclusiv prin trimiterea de avioane pentru stingerea incendiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici