Ministerul Sănătăţii: Cei doi copii transferaţi din Argeş la spitalul "Marie Curie" nu au sindromul hemolitic- uremic

Cei doi copii care au fost transferaţi, în ultimele 48 de ore, din Argeş la spitalul "Marie Curie" din Capitală nu au sindromul hemolitic- uremic (SHU), aceştia suferind de boală diareică acută, a transmis duminică Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii: Cei doi copii transferaţi din Argeş la spitalul "Marie Curie" nu au sindromul hemolitic- uremic (Imagine: Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, în ultimele 48 de ore, au fost internaţi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie”, doi copii transferaţi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, Argeş. "La niciunul dintre cei doi copii nu s-a confirmat diagnosticul de sindrom hemolitic- uremic (SHU)", transmite Ministerul Sănătăţii.

"Mai mult, în cazul copilului caruia i s-a depistat în spitalul argeşan verotoxină în coprocultură, diagnosticul s-a infirmat după rezultatele de laborator efectuate în Spitalul Marie Curie", se mai arată în acelaşi comunicat.

Potrivit ministerului, cei doi copii au stare de sănătate bună, prezentând boală diareică acută.

Duminică, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Marie Curie” mai sunt internaţi trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU).

"Toţi cei trei copii sunt internaţi în secţia de nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii au o stare bună de sănătate cu evoluţie favorabilă", se mai spune în comunicat.

În această perioadă, în unitatea sanitară au primit tratament de specialitate pentru sindrom hemolitic- uremic un număr de 14 copii, opt dintre aceştia fiind vindecaţi şi externaţi.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
COPII ,
BOLI ,
SPITALE
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
RASTURNARE TOTALA de situatie in cazul mortii patronului Hexi Pharma. Care ar putea fi ADEVARATA CAUZA a decesului. ANUNTUL procurorilor