Video Lia Olguţa Vasilescu: Acum merg să depun legea salarizării; 205 parlamentari PSD şi ALDE au semnat

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că merge să înregistreze la Senat legea salarizării unitare, afirmând că proiectul de lege a fost semnat de 205 parlamentari PSD şi ALDE.

3839 afișări

„Sunt 205 semnături, de la grupurile parlamentare PSD şi ALDE, Senat şi Camera Deputaţilor. Acum merg să depun legea. Până la 1 iulie legea trebuie să fie în vigoare (…) ne luăm marja că poate fi atacată la CCR sau retrimisă în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis. Vrem să o aplicăm la 1 iulie”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Camera Deputaţilor.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că legea salarizării unitare a suferit modificări „nesemnificative”.

„Nu s-a modificat esenţa legii. Au fost mici corecţii pe care le-au cerut paralmentarii”, spus Olguţa Vasilescu.

„Cât priveşte coeficientul în plus, un salariu minim pe economie pentru parlamentari şi pentru membrii Guvernului, ministrul Muncii a afirmat că aceste modificări nu sunt recente, ele fiind făcute în cadrul grupului parlamentar, în urmă cu două săptămânii. De atunci până acum pe coeficient nu s-a mai umbalt decât la educaţie, după o discuţie cu sindicatele”, a mai spus ministrul Muncii.

Cât priveşte eliminarea tichetelor de masă care vor fi compensate cu două salarii minime brute, Olguţa Vasilescu a afirmat că angajaţii nu pierd bani aşa cum susţine opoziţia „pentru că ele nu se dădeau pentru toţi salariaţii”, iar sindicatele au agreat această formulă pentru că sunt mult mai siguri că vor primi norma de hrană, având în vedere că este prevăzută de legea salarizării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici