Nepotul fostului dictator Nicolae Ceauşescu, Emil Bărbulescu, a murit la Scorniceşti - GALERIE FOTO

Nepotul fostului dictator Nicolae Ceauşescu, Emil Bărbulescu, a murit la vârsta de 58 de ani, la Scorniceşti, după ce a suferit mai mulţi ani de o boală care deteriorează organismul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7288 afișări
Imaginea articolului Nepotul fostului dictator Nicolae Ceauşescu, Emil Bărbulescu, a murit la Scorniceşti - GALERIE FOTO

Nepotul fostului dictator Nicolae Ceauşescu, Emil Bărbulescu, a murit la Scorniceşti - GALERIE FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Primarul din Scorniceşti, Ion Prioteasa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Bărbulescu suferea de mai mulţi ani de lupus, o boală ce se caracterizează printr-o inflamaţie puternică dată de o afecţiune autoimună şi care poate deteriora orice parte a organismului.

Fiul Elenei Bărbulescu şi al lui Vasile Bărbulescu, zis "Lică", Emil Bărbulescu avea 58 de ani.

"Era bolnav, făcuse analize şi pe la Bucureşti şi fusese internat şi la Spitalul Slatina. A murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 1.00", a spus Prioteasa.

El a adăugat că alături de Emil Bărbulescu au fost surorile sale, Gina şi Nadia, şi fiul său.

Fost căpitan de miliţie, Emil Bărbulescu se retrăsese la Scorniceşti, unde avea grijă de casa în care s-a născut Nicolae Ceauşescu, pe care o deschisese vizitatorilor. Mai mult, în anul 2007 a instalat în curte o statuie a fostului dictator, după ce autorităţile locale au refuzat să o aşeze în centrul oraşului. El declara pentru presa locală că viaţa sa a fost şi rămâne legată de Scorniceşti, de unde nu a putut să plece definitiv, deşi după 1990 a stat timp de un an în Germania.

Emil Bărbulescu a scris două volume cu titlul "Nicolae Ceauşescu a fost unchiul meu”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici