Video Nicuşor Constantinescu, ridicat de procurori şi dus la DNA: Am fost ridicat ca un animal, ca un hoţ. E un abuz, fac plângere la Parchet - VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupţie, miercuri, din faţa sediului CJ, şi dus la audieri la DNA, pe numele său existând mandat de aducere, iar acesta a opus rezistenţă în faţa anchetatorilor. Constantinescu a declarat, la ieşirea de la DNA, că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, "ca un animal", de către procurorii DNA, pe care îi acuză de abuz şi poliţie politică, el spunând că este "jignitor" ce s-a întâmplat.

7346 afișări

Pe numele lui Nicușor Constantinescu a fost emis un mandat de aducere, astfel că acesta a fost ridicat, miercuri, în jurul orei 13.30, din faţa sediului Consiliului Judeţean, el încercând să li se opună anchetatorilor.

Nicuşor Constantinescu a ieşit din sediul DNA Constanţa în jurul orei 15.00, el declarându-se revoltat de modul în care a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa Consiliului Judeţean pentru a fi dus la audieri.

Constantinescu a declarat, la ieşirea din sediul DNA, că procurorii anticorupţie au acţionat "într-o manieră poliţienească", el spunând că este un abuz şi că va face plângere la Parchet întrucât pe numele său nu a existat un mandat de aducere.

"Am fost ridicat într-o manieră poliţienească, miliţienească, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu ştie acuzaţiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru România şi ne mai mirăm apoi de ce ne merge rău", a spus Constantinescu.

El a susţinut că a fost informat, luni, că în cazul său se fac cercetări într-un dosar, pentru ca acum să afle că există patru-cinci dosare, verificările procurorilor DNA vizând hotărârile Consiliului Judeţean Constanţa în perioada 2009-2013 prind împăduririle din judeţ, lucrările în şcoli şi cămine culturale sau la Spitalul Judeţean.

"Să vină DNA, poliţia politică, şi să conducă ei România. Un Consiliu Judeţean este parlamnentul care voteaza legile. Dacă CJ votează ceva ilegal, atunci prefectul atacă in instanţă şi suspendă hotărârea. Aceste hotărâri (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect şi au aviz de legalitate. Ce treabă are DNA să verifice activitatea unui consiliul judeţean?", a declarat Constantinescu.

El a mai spus că a fost tratat de către procurorii DNA care l-au ridicat şi dus la audieri ca "un animal", ca un "hoţ".

"De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor în România, nu contează că e USL la guvernare. Ar trebui desfiinţat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hoţ, ca pe un animal (...) De câte ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat şi am câştigat toate procesele", a mai afirmat Constantinescu.

Întrebat dacă este urmărit penal, el a mai spus că nu şi că "abia" i-au fost aduse la cunoştinţă.

"Ce căutau aia de la Bucureşti cu maşini cu girofar să mă ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constănţenii m-au ales ca pe in infractor? E jignitor ce s-a întâmplat", a adăugat preşedintele CJ Constanţa.

Nicuşor Constantinescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi nu poate părăsi ţara

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Nicuşor Constantinescu a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie de la Constanţa pentru mai multe fapte de abuz în serviciu.

Acesta este cercetat penal alături de alte persoane pentru modul în care au fost aprobate şi făcute mai multe plăţi din bani  publici.

Potrivit aceloraşi surse, Constantinescu are interdicţia de a părăsi ţara pe toată durata anchetei.

Nicuşor Constantinescu se află la cel de-al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, câştigând alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la sută din voturi.

Nicuşor Constantinescu, în vârstă de 47 de ani, a intrat în politică în anul 2000, când a candidat pentru funcţia de consilier local, fiind în echipă cu Radu Mazăre, care avea să căştige Primăria.

Patru ani mai târziu, Constantinescu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, funcţie pe care avea să o păstreze şi în 2008, dar şi în 2012, când a fost reales.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici