Rata de infectare a depăşit opt la mie. Carantina de noapte introdusă într-un oraş mare

  • Rata de infectare în Timişoara a trecut, joi, de 8 la mia de locuitori.
  • Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a decis noi restricţii, între care carantina de noapte zilnică.
22163 afișări
Imaginea articolului Rata de infectare a depăşit opt la mie. Carantina de noapte introdusă într-un oraş mare

Potrivit CJSU Timiş, municipiul Timişoara, alături de Giroc, Parţa, Remetea Mare, Sânmihaiu Român au fost trecute în anexa privind rata de infectare mai mare de 7,5/1000 de locuitori.

Joi, Timişoara are o rată de infectare de 8,08 la mia de locuitori.

Potrivit legii, după depăşirea pragului de 7,5 la mie, pot circula fără restricţii în orice interval orar doar persoanele care prezintă certificat COVID. Pentru ei nu este necesară declaraţia pe proprie răspundere, adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu. Pentru persoanele nevacccinate circulaţia interzisă între orele 20:00 şi 05:00, cu anumite excepţii. Pentru acest interval este necesară declaraţia pe proprie răspundere sau adeverinţa de la angajator sau legitimaţia de serviciu.

Masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul şcolilor pentru persoanele care staţionează în acest perimetru şi pe o rază de 25 de metri în jurul unor spaţii publice, cum ar fi pieţe, magazine, spitale.

Magazinele pot rămâne deschise doar între orele 05:00 - 18:00, iar în afara acestui interval este permisă doar livrarea la domiciliu.

Se închid restaurantele şi cafenelele, putând doar să facă livrare la domiciliu.

De asemenea, se opresc activităţile sportive, sălile de fitness, bazinele de înot, sunt interzise evenimenteele private, evenimentele în spaţii închise, evenimentele în spaţii deschnise, competiţiile sportive sau conferinţele.

Măsurile adoptate joi se vor aplica începând de de vineri, 1 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici