O maşină a explodat într-o parcare din Oradea. Automobilul îi aparţinea unui contrabandist de ţigări

Un autoturism Audi A6 care i-a aparţinut liderului unei grupări de contrabandă cu ţigări ce ar fi produs un prejudiciu de câteva milioane de euro a explodat în centrul municipiului Oradea, surse judiciare afirmând că deflagraţia ar fi fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub maşină.

810 afișări
Imaginea articolului O maşină a explodat într-o parcare din Oradea. Automobilul îi aparţinea unui contrabandist de ţigări

O maşină a explodat într-o parcare din Oradea. Automobilul îi aparţinea unui contrabandist de ţigări (Imagine: Thomas Campean/Arhiva Mediafax Foto)

Explozia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.00, în parcarea de lângă sediul agenţiei Tarom.

Mai multe echipaje de poliţişti, însoţiţi de câini, pirotehnicieni şi criminalişti cercetează împrejurările în care s-a produs explozia, în urma căreia au fost distruse rezervorul de combustibil, parbrizul şi luneta maşinii, dar şi două geamuri ale sediului agenţiei Tarom.

Potrivit unor surse judiciare, primele cercetări arată că explozia maşinii a fost provocată de un dispozitiv artizanal montat sub vehiculul care aparţine unei tinere, aceasta fiind acum audiată de anchetatori la sediul Poliţiei Bihor.

Sursele citate afirmă că autoturismul a aparţinut, însă, până de curând, lui Romeo Păcurar, lider al unei grupări de contrabandă cu ţigări.

Procurorii Direcţiei de Combatere a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au stabilit că Romeo Păcurar a făcut peste 50 de transporturi cu ţigări de contrabandă, în valoare de peste 10 milioane de euro. El a fost trimis în judecată în mai multe dosare penale, pentru contrabandă, înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani. Într-unul dintre dosare, alături de Păcurar a fost învinuit şi fostul şef al Vămii Salonta Gabriel Bar. Acesta e acuzat că ar fi supervizat personal ieşirea camioanelor, având sarcina să-i avertizeze pe traficanţi în cazul unor controale. Dosarul este pe rolul Curţii de Apel Oradea.

Maşina care a explodat era folosită de concubina lui Romeo Păcurar

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că maşina care a explodat era folosită de concubina lui Romeo Păcurar.

Cei doi sunt audiaţi, la ora transmitertii acestei ştiri, la sediul Poliţiei Bihor, adaugă sursele citate.

În trecut, Păcurar a fost implicat şi într-un dosar de trafic internaţional cu maşini de lux furate.


Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, Alina Dinu, a declarat, vineri, că poliţiştii bihoreni desfăşoară, la ora transmiterii acestei ştiri, cercetări la faţa locului şi că este vorba despre un caz de distrugere.

Ea a spus că Poliţia nu exclude să fi fost vorba de un dispozitiv artizanal, dar aceasta este doar una dintre variante.

"Există posibilitatea ca deflagraţia să fi fost provocată de un dispozitiv artizanal de mici dimensiuni, montat sub maşină, dar este una din variantele luate în calcul de poliţişti", a afirmat Dinu.

Explozia s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.00, în parcarea de lângă sediul agenţiei Tarom din Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici