O nouă metodă de a răsplăti angajaţii: Acţiuni gratuite de mii de euro de la patron! Se întâmplă în România, la Microsoft, Google şi Adobe

Beneficiile obişnuite nu mai sunt de ajuns pentru a fideliza salariaţii buni. Au înteles asta multinaţionalele prezente în România, care pe lângă asigurările medicale sau telefoanele şi laptopurile de ultimă generaţie, au inventat o nouă facilitate pentru angajaţii lor: acţiuni gratuite. Vorbim despre concerne internaţionale precum Adobe, Google şi Microsoft, care au "importat" această practică din ţările - mamă, unde aproximativ 70% dintre corporaţii apeleaza la astfel de strategii pentru a răsplăti performanţele angajaţilor.

681 afișări
Imaginea articolului O nouă metodă de a răsplăti angajaţii: Acţiuni gratuite de mii de euro de la patron! Se întâmplă în România, la Microsoft, Google şi Adobe

O nouă metodă de a răsplăti angajaţii: Acţiuni gratuite de mii de euro de la patron! Se întâmplă în România, la Microsoft, Google şi Adobe (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

De exemplu, Adobe Romania oferă acţiuni fiecăruia din cei 180 de salariaţi care lucrează full-time, indiferent de poziţie, încă din momentul angajării.

"Cel puţin pe piaţa din România este ceva nou, oamenii nu sunt obişnuiţi cu un asemenea beneficiu - este un beneficiu foarte tangibil - poţi să vezi suma din contul tău crescând atunci când vinzi, să înveţi să faci diferite mişcări pe piaţa de trading - numărul lor variază de la poziţie la poziţie şi este confidenţial inclusiv printre angajaţi", spune HR Manager Adobe Romania, Diana Dumitrel.

Şi la Microsoft, cei aproape 400 de angajaţi sunt parteneri în afaceri.

"Toţi suntem acţionari în companie. Anual fiecare angajat primeşte acţiuni, le poate vinde, poate cumpara şi altele, face exact ceea ce vrea cu ele", explică HR country Lead al Microsoft Romania, Cosmin Bordea.

Procentul primit de fiecare angajat în parte diferă însă, de la poziţie la poziţie şi este strict confidenţial în subsidiara lui Bill Gates din România.
Citeşte mai multe despre noua metodă de a răsplăti angajaţii pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici