Video Oprea, absolvenţilor Academiei de Poliţie: Vă începeţi cariera fără griji legate de drepturile voastre - VIDEO

Absolvenţii din acest an ai Academiei de Poliţie fac parte dintr-o generaţie care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care li se cuvin în calitate de militari sau de poliţişti, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

1359 afișări

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a participat la ceremonia de absolvire a promoţiei 2015 a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti, în cadrul căreia 280 de absolvenţi au depus jurământul de credinţă faţă de ţară.

"Fiecare generaţie de ofiţeri ai instituţiilor de învăţământ din sistemul de securitate naţională este un câştig pentru ţară, pentru că menirea voastră este să apăraţi siguranţa cetăţenilor şi identitatea naţională a României. Vă începeţi cariera într-un moment complex din perspectiva mediului de securitate internă şi internaţională, dar am convingerea că veţi da măsura pregătirii profesionale, a patriotismului şi a credinţei în valorile naţionale. România, ca parte a Uniunii Europene şi a NATO, este o ţară furnizoare de stabilitate şi securitate în regiune, iar acest statut este meritul principal al celor care îmbrăcând haina militară au jurat credinţă ţării", le-a transmis absolvenţilor Gabriel Oprea.

Vicepremierul a mai spus că, în ultimul an, s-au luat măsuri prin care a fost întărit domeniul securităţii naţionale şi statutul angajaţilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

"Pot spune astăzi că sunteţi o generaţie care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin în calitate de militari sau de poliţişti. Intraţi în activitate la termenul stabilit, aveţi un cadru legal care vă protejează, dotările materiale au fost îmbunătăţite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate. În plus, de anul viitor, veţi beneficia de un sistem de salarizare adaptat misiunii sociale a poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor sau poliţiştilor de frontieră", a mai spus vicepremierul.

Acesta le-a transmis tinerilor absolvenţi că primul ordin pe care îl primesc în prima zi de ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne este să îşi facă datoria cu profesionalism şi să îşi ghideze cariera pe două principii: respectarea legii şi loialitate faţă de ţară.

De la Academia de Poliţie, viceprim-ministrul pentru securitate naţională a mers la Câmpia, unde a participat la ceremonia de absolvire a promoţiei 2015 a Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici