Percheziţii DNA la Oficiul de Cadastru Sibiu şi Primăria Şelimbăr, vizând retrocedări de terenuri. REACŢIA Oficiului de Cadastru

Procurorii DNA Alba fac percheziţii, miercuri, în judeţele Sibiu, Braşov, Ilfov şi Neamţ, inclusiv la Oficiul de Cadastru Sibiu, la Primăria Şelimbăr şi la locuinţa primarului, într-un dosar vizând fapte de corupţie din perioada 2005-2015, care ar avea legătură cu retrocedarea unor terenuri.

2061 afișări
Imaginea articolului Percheziţii DNA la Oficiul de Cadastru Sibiu şi Primăria Şelimbăr, vizând retrocedări de terenuri. REACŢIA Oficiului de Cadastru

Percheziţii DNA la Oficiul de Cadastru Sibiu şi Primăria Şelimbăr, vizând retrocedări de terenuri

UPDATE 10:55 - Directorul Oficiului de Cadastru Sibiu: DNA cere documente privind restituirea proprietăţilor în Şelimbăr

Directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, afirmă ca instituţia pe care o conduce a fost solicitată să pună la dispoziţia DNA documente legate de retrocedarea unor terenuri în comuna Şelimbăr, probabil în urma unor reclamaţii venite de la cetăţeni.

"Solicită nişte documente legate de lucrări care s-au executat pe legile fondului funciar pentru restituirea proprietăţilor, în Şelimbăr. Dânşii (reprezentanţii DNA - n.r.) solicită nişte documente, în baza unui mandat de percheziţie emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Alba Iulia. Oamenii vin şi cer nişte documente pe care le avem noi arhivate aici pentru a pune cap la cap ce ştiu eu ce reclamaţii făcute, probabil, de cetăţenii României. Probabil că de la reclamaţii s-a pornit tot", a declarat, miercuri, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu, Puiu Fesan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, anchetatorii s-au prezentat la sediul instituţiei din Sibiu cu o listă de nume şi au solicitat documente care vizează aceste persoane.

"Au venit dânşii cu vreo 10-15 nume şi am dat la Carte Funciară să scoată încheierile, să scoată titlul de proprietate, procesul-verbal de punere în posesie, tot absolut", a spus Puiu Fesan.

Potrivit acestuia, nu este pentru prima dată când reprezentanţii DNA solicită astfel de documente de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu.

"Dânşii au mai solicitat în decursul anilor, nu este prima dată", a afirmat el.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2005-2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, miercuri se desfăşoară percheziţii în 61 de locuri din judeţele Sibiu, Braşov, Ilfov şi Neamţ, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Surse locale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în judeţul Sibiu percheziţiile DNA vizează Primăria Şelimbăr, Oficiul Judeţean de Cadastru, dar şi locuinta primarului din comuna Şelimbăr, Daniel Maricuţa.

Potrivit surselor citate, accesul în biroul primarului a fost restricţionat, percheziţiile fiind în curs de desfăşurare şi la domiciliul acestuia.

Ancheta DNA vizează retrocedarea unor terenuri din comuna Şelimbăr, arată sursele menţionate.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici