Percheziţii la Centrul Medical al MAI din Suceava în cazul copiiilor cărora li s-ar fi dat sedative

Procurorii DIICOT din Suceava fac, luni, trei percheziţii în cazul a doi copii cărora li s-ar fi administrat sedative. Una dintre percheziţii are loc într-un birou din cadrul Centrului Medical al Ministerului Afacerilor Interne din Suceava.

881 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Centrul Medical al MAI din Suceava în cazul copiiilor cărora li s-ar fi dat sedative

Percheziţii la Centrul Medical al MAI din Suceava în cazul copiiilor cărora li s-ar fi dat sedative (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

Biroul în care se fac percheziţii este cel al şefului centrului medical judeţean al ministerului, Adriana Lorena Birleanu, mama celor doi minori.

În dosar se fac cercetări pentru administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, urmând ca după percheziţii să fie audiate patru persoane.

"La data de 14.03 2017, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Suceava, a formulat către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, o sesizarea cu privire la suspiciunea că unor doi minori, în vîrstă de 4 şi respectiv 15 ani, le-au fost administrate substanţe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuţiunilor de serviciu, la reţete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic şi că şi-ar fi administrat sustanţe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale", transmite DIICOT.

Procurorii au dispus prelevarea de probe biologice, "iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay, s-a evidenţiat un rezultat pozitiv pentru opiacee şi benzodiazepine".

"Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezenţa unuia sau mai multor substanţe cum ar fi: Oxazepam, Alprazolam, Diazepam, Bromazepam, Clonazepam, Nitrazepam, Clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezenţa uneia sau mai multor substanţe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc", mai spun procurorii..

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici