Video Vasile Blaga, fostul copreşedinte al PNL: Sunt convins că serviciile nu au fost implicate în alegerile din 2009

Vasile Blaga, fostul copreşedinte al PNL, a declarat, luni, la sediul DNA, că este convins că serviciile de informaţii nu au fost implicate în alegerile prezidenţiale din 2009, precizarea fiind făcută după dezvăluirile lui Dan Andronic.

311 afișări

Întrebat de jurnalişti dacă serviciile de informaţii au fost implicare în alegerile din 2009, Blaga a răspuns: "Eu sunt convins că nu!".

Referitor la întâlnirea din noaptea alegerilor, de la locuinţa lui Gabriel Oprea, la care ar fi participat, potrivit lui Dan Andronic, printre alţii, şi Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, acesta a spus : "Nu vreau să comentez referitor la această întâlnire, eu eram la Modrogan 20 în noaptea alegerilor."

Întrebat dacă s-au furat alegerile din 2009, Vasile Blaga a spus : "Nu! Nu, pentru că noi am făcut numărători paralele la alegerile care s-au făcut prima dată, în 2000, la primărie. Întotdeauna noi număram, şi o vom face în continuare, doar pe baza proceselor verbale semnate de toţi membrii partidelor la secţiile de votare. Noi aveam un om în secţia de votare, ceilalţi aveau şapte."

Precizările au fost făcuta ca urmare a unui articol publicat de jurnalistul Dan Andronic, în care susţinea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi erau preocupaţi, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Vasile Blaga a fost audiat, luni, la sediul DNA, într-un dosar de corupţie, în calitate de martor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici