Percheziţii la un spital privat din Timişoara, unde ar fi fost decontate tratamente fictive

Procurori ai Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţişti fac o percheziţie, miercuri, la Spitalul Athena din Timişoara, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la CJAS.

901 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la un spital privat din Timişoara, unde ar fi fost decontate tratamente fictive

Percheziţii la un spital privat din Timişoara, unde ar fi fost decontate tratamente fictive (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, percheziţia are loc în condiţiile în care există suspiciuni că unitatea medicală ar fi făcut internări fictive de pacienţi şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care în realitate nu au fost făcute, iar apoi a încasat bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), în perioada 2011-2013.

Conform aceloraşi surse, prejudiciul adus statului s-ar ridica la peste 1,5 milioane de lei.

Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara, iar la descinderi participă şi poliţişti.

Athena Hospital din Timişoara este unitate medicală privată de chirurgie generală, iar în cadrul spitalului funcţionează şi o Clinică de Obstetrică-Ginecologie. Potrivit site-ului unităţii medicale, spitalul are o suprafata de 5.000 de metri pătraţi şi poate asigura anual 4.000 de intervenţii chirurgicale şi 5.000 de naşteri. Capacitatea de spitalizare este de 128 paturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici