Peste 30 de imigranţi dintr-un camion înmatriculat în România, reţinuţi la graniţa bulgaro-turcă

Treizeci şi unu de imigranţi, aflaţi într-un camion înmatriculat în România, au fost reţinuţi duminică noaptea în apropiere de Malko Târnovo, lângă graniţa bulgaro-turcă, relatează agenţia bulgară de presă BTA în pagina online.

1347 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de imigranţi dintr-un camion înmatriculat în România, reţinuţi la graniţa bulgaro-turcă

Peste 30 de imigranţi dintr-un camion înmatriculat în România, reţinuţi la graniţa bulgaro-turcă

Camionul era condus de un şofer turc, a precizat Deian Mollov, directorul adjunct al poliţiei regionale de frontieră.

Mollov şi ministrul bulgar al Apărării, Nikolai Nencev, care au vizitat Elhovo, au declarat presei că se aşteaptă ca presiunea exercitată de imigranţi să crească în lunile de iarnă.

"Dacă va fi necesar, suntem pregătiţi să oferim asistenţă la paza frontierei turco-bulgare şi să consolidăm prezenţa trupelor acolo", a declarat Nencev.

Întrebat când ar putea armata să recurgă la forţă şi arme de foc, Nencev a răspuns că acest lucru s-ar putea întâmpla numai dacă nu se mai poate asigura apărarea. Ministrul a explicat că au fost date instrucţiuni clare militarilor, care trebuie să respecte legislaţia naţională, legislaţia internaţională şi Carta ONU.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici