Video Rupere de nori în Alba: Maşină luată de ape, copaci căzuţi, străzi şi gospodării inundate. Mai multe persoane, salvate după ce apa din casele lor a ajuns la 1,5 metri. FOTO

1077 afișări

Rupere de nori în Alba: Maşină luată de ape, copaci căzuţi, străzi şi gospodării inundate

Mai multe străzi principale şi secundare din Alba Iulia au fost inundate după o ploaie torenţială care a blocat sistemele de canalizare, iar apa a ajuns şi în gospodăriile oamenilor. În comuna Pianu, un autoturism a fost luat de ape.

O ploaie torenţială a inundat, vineri, la Alba Iulia, mai multe străzi din Oraşul de Jos, de la ieşirea spre municipiul Sebeş, după ce sistemele de canalizare nu au făcut faţă cantităţii mari de precipitaţii.

De asemenea, au fost inundate şi cele mai circulate străzi din cartierul Cetate, iar circulaţia se desfăşoară cu dificultate, pentru că nivelul apei pe carosabil, în unele locuri, depăşeşte 30 de centimetri. Proprietarii teraselor din Cetatea Alba Carolina, zona turistică a oraşului, se plâng că după fiecare furtună iese canalizarea, iar mirosul urât îndepărtează turiştii.

În centru, un copac doborât de vântul puternic a spart parbrizul unei maşini parcate.

De asemenea, în comuna Pianu, o maşină a fost luată de ape, oamenii postând filmări pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Marescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au fost mai multe apeluri la numărul 112, ale oamenilor, care reclamă că apa le-a intrat în curte şi grădină, după ce sistemele de canalizare de pe stradă s-au blocat.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă vineri la prânz, în Alba Iulia, Ighiu şi Meteş.

Alba: Mai multe persoane, salvate după ce apa din casele lor a ajuns la 1,5 metri

Mai multe persoane din comuna Cricău, judeţul Alba, au fost salvate vineri de forţele de intervenţie, după ce apa din casele lor a ajuns la 1,5 metri, în urma unei viituri care a acoperit toate drumurile din localitate.

Prefectul judeţului Alba, Dănuţ Emil Hălălai, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cel puţin şapte persoane din comuna Cricău au fost salvate de forţele de intervenţie şi preluate de echipajele medicale, fiind în stare de şoc, după ce apa care a intrat în casele lor avea, în unele locuri, 1,5 metri.

De asemenea, drumurile din localitate şi împrejurimi au fost blocate, mai multe maşini au fost luate de viituri, iar apa a produs avarii în gospodării, după ce a plouat torenţial câteva ore, iar pârâurile s-au revărsat.

Oamenii spun că asemenea inundaţii nu au mai văzut niciodată, iar mulţi sunt în stare de şoc.

De asemenea, şi în comunele învecinate, Bucerdea şi Ighiu, drumurile şi zeci de case au fost inundate.

Localităţile menţionate au fost sub avertizare cod portocaliu de inundaţii.

De asemenea, în jurul ori 16, circulaţia pe Autostrada Soarelui se desfăşura îngreunat între Drajna şi Feteşti, din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, vizibilitatea fiind mult redusă.

Centrul Infotrafic informează că pe tronsonul kilometric 120 – 144 Drajna – Feteşti, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, în condiţii de ploaie torenţială, vânt puternic şi vizibilitate scăzută.

Poliţiştii recomandă şoferilor să conducă atent, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehicule, să folosească luminile de întâlnire şi să reducă viteza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici