Poliţiştii au confiscat un întreg arsenal: 33 de arme, sute de cartuşe şi 500 de grame pentru articole pirotehnice. 40 de persoane sunt cercetate

  • 33 de arme au fost confiscate de poliţişti, care au făcut percheziţii în toată ţara la persoanele care deţin arme.
  • Sute de cartuşe şi 500 de grame de articole pirotehnice au fost retrase.
1489 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au confiscat un întreg arsenal: 33 de arme, sute de cartuşe şi 500 de grame pentru articole pirotehnice. 40 de persoane sunt cercetate

33 de arme au fost confiscate de poliţişti, care au făcut percheziţii în toată ţara la persoanele care deţin arme. Sute de cartuşe şi 500 de grame de articole pirotehnice au fost retrase.

Poliţia Română a transmis, sâmbătă, că Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române a iniţiat şi coordonat acţiunea „LEGAL GUNS”, fiind făcute controale la 1.018 persoane autorizate să deţină arme şi au verificat 1.678 de arme supuse autorizării.

Poliţiştii au constatat 39 de infracţiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

„În cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizării, dintre care 6 arme letale şi 27 de arme neletale. De asemenea, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartuşe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracţiunilor, 13 capse de iniţiere, două telefoane mobile şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft”, anunţă IGPR.

Pentru alte neregulile constate pe parcursul controalelor, poliţiştii au aplicat 54 de amenzi în valoare de peste 130.000 de lei.

Au fost, de asemenea, dispuse 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări şi 5 suspendări ale dreptului de deţinere sau după caz, de port şi de folosire a armelor şi muniţiilor.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea riscurilor producerii unor evenimente negative din cauza nerespectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de deţinere, port şi folosire a armelor.

Astfel de acţiuni vor continua, pentru evitarea pericolelor sau riscurilor pentru ordinea publică şi pentru siguranţa comunităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici