Poliţiştii au găsit o sabie care ar fi fost folosită în altercaţia din Deta

Poliţiştii din Deta (Timiş) au găsit, în curtea unei case din localitate, o sabie despre care se presupune că a fost folosită în altercaţia care a izbucnit la o terasă din oraş, în care au fost implicaţi ambii fii ai primarului Petru Roman şi în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate.

227 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au găsit o sabie care ar fi fost folosită în altercaţia din Deta

Poliţiştii au găsit o sabie care ar fi fost folosită în altercaţia din Deta (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, poliţiştii din Deta au descoperit, în curtea unei case din localitate, o sabie în teacă, despre care se presupune că a fost folosită în altercaţia în urma căreia trei persoane au fost înjunghiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ea a afirmat că arma va fi supusă unei expertize care va stabili dacă a fost folosită în conflictul de pe terasa din centrul oraşului Deta.

"Am înţeles că unul dintre fiii primarului ar sta la adresa respectivă, nu ştiu dacă locuieşte acolo sau trece pe acolo", a spus Mezdrea.

Potrivit poliţiştilor, şi fratele lui Bogdan Daniel Roman, Călin Roman, de 27 de ani, a fost implicat în scandalul de la terasa din centrul oraşului Deta, el fiind de asemenea căutat, la ora transmiterii acestei ştiri, de poliţişti.

Ea a precizat că la nivel Poliţiei Timiş s-a deschis o anchetă pentru a se vedea dacă poliţiştii au intervenit corect.

Bogdan Daniel Roman a fost cercetat de poliţişti în mai multe dosare penale pentru vătămare corporală, distrugere şi loviri şi alte violenţe, însă de fiecare dată victimele şi-au retras plângerea, astfel că s-au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, au afirmat, duminică, oficialii Poliţiei Timiş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Bogdan Daniel Roman a fost cercetat "în mai multe" dosare penale, el fiind acuzat de loviri şi alte violenţe, vătămare corporală şi distrugere, însă în fiecare caz părţile s-au împăcat, iar victimele şi-au retras plângerile.

Fratele acestuia, Călin Roman a fost, de asemenea, implicat în mai multe scandaluri. Ultimul dintre acestea a fost la sfârşitul anului 2010, când Călin Roman, care este şi membru PDL, l-a agresat pe un membru PSD, Ciprian Coteţ, într-un bar din localitatea Deta, victima având nevoie de nouă zile de îngrijiri medicale după ce, susţine aceasta, a fost lovită în cap cu un pistol.

Conform martorilor, la faţa locului, în momentul conflictului, se aflau mai mulţi poliţişti, care însă nu au intervenit şi i-au lăsat pe agresori să plece. Martorii mai spun că Bogdan Roman avea o sabie, iar fratele său, Călin, un cuţit şi că cei doi fac parte dintr-o grupare care provoacă scandaluri în oraş.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din centrul localităţii Deta a izbucnit un conflict între mai multe persoane, în urma căruia trei tineri au fost răniţi "cu o armă albă".

Mezdrea preciza că o patrulă de Poliţie care trecea prin zonă a intervenit pentru aplanarea conflictului, însă agresorul a reuşit să fugă înainte ca oamenii legii să ajungă la faţa locului.

Conform anchetatorilor, agresorul a fost identificat ca fiind Bogdan Daniel Roman, de 31 de ani, fiul primarului din oraşul Deta, Petru Roman (PDL).

Cei trei tineri înjunghiaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani, au fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, iar al treilea la spitalul din Deta.

Pe numele agresorului a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală şi port fără drept în locuri publice a unei arme albe, iar la ora transmiterii acestei ştiri, el este căutat de oamenii legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici