Poliţistul care a rănit grav un sportiv din Arad, arestat preventiv şi suspendat din funcţie

Poliţistul reţinut după ce a lovit cu pumnul un sportiv din Arad, care este internat în stare de comă, a fost arestat preventiv, duminică, pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor, în timp ce conducerea Poliţiei Judeţene a decis suspendarea din funcţie şi cercetarea acestuia.

241 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care a rănit grav un sportiv din Arad, arestat preventiv şi suspendat din funcţie

Poliţistul care a rănit grav un sportiv din Arad, arestat preventiv şi suspendat din funcţie (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, agentul Claudiu Dărăbuţ, de la Poliţia Rutieră Arad, a fost prezentat judecătorilor, care au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile pentru tentativă de omor, măsură împotriva căreia avocatul poliţistului a depus deja contestaţie, care se va judeca la Curtea de Apel Timişoara.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Ovidiu Liber, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că agentul a fost suspendat din funcţie şi faţă de acesta s-a început cercetarea pe linie internă.

Potrivit anchetatorilor, în imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al localului în care a fost atacat sportivul Alex Băltean se vede că poliţistul l-a lovit cu pumnul imediat ce a intrat în local. Băltean a vrut să treacă pe lângă masa la care se afla agentul, dar acesta s-a ridicat brusc şi l-a lovit în faţă cu pumnul. Sportivul a ieşit imediat din local, dar poliţistul l-a urmat şi i-a mai aplicat o lovitură, moment în care poloistul a căzut şi s-a rănit la cap, el fiind găsit de medicii sosiţi într-o baltă de sânge.

Apropiaţi ai sportivului afirmă că acesta este încă în stare de comă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Incidentul a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din centrul municipiului Arad, dar şi în afara acestuia.

Astfel, Alex Băltean, membru al unei echipe locale de polo şi instructor de înot la un club de sport, a fost implicat într-o altercaţie cu un poliţist de la Poliţia Rutieră Arad. Sportivul a suferit o fractură craniană şi a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad, de unde a fost transferat imediat, în stare de comă, la un spital din Timişoara.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, sâmbătă seară, în urma unor audieri, reţinerea pentru 24 de ore a agentului Claudiu Dărăbuţ, de la Poliţia Rutieră Arad, care ar fi autorul agresiunii asupra sportivului Alex Băltean, de 23 de ani.

Procurorii spun că poliţistul a recunoscut că a avut o altercaţie cu sportivul, ambii fiind sub influenţa alcoolului. Cei doi nu se cunoşteau, dar sportivul cunoştea persoane din anturajul poliţistului, care se aflau împreună cu agentul într-un local din centrul Aradului.

Poliţistul i-a aplicat victimei câteva lovituri succesive cu pumnul, atât în local, cât şi în stradă. Unele dintre scenele violente au fost surprinse de sistemul de supraveghere video al localului, imaginile fiind vizionate de către anchetatori.

Procurorii spun că poliţistul era în timpul liber în momentul comiterii faptei, el fiind cercetat pentru tentativă de omor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici