Pompierii români au efectuat prima misiune în Franţa

Pompierii români au încheiat vineri seara prima misiune în Franţa, ţară afectată de incendii de pădure, unde au fost trimişi în sprijin 77 de salvatori cu 17 mijloace de intervenţie.

229 afișări
Imaginea articolului Pompierii români au efectuat prima misiune în Franţa

Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Potrivit IGSU, 19 dintre cei 77 de pompieri militari români dislocaţi în Franţa, cu 4 autospeciale de stingere, au derulat vineri prima misiune în zona Quartier Le Frayot, din Sud-Vestul Franţei.

Misiunile executate de către personalul modulului au constat în limitarea propagării incendiului la clădirile de locuit, menţinerea unei linii de protecţie între frontul incendiului şi zona neafectată, precum şi lichidarea focarelor ascunse, pe o suprafaţă de aproximativ 2,5 kilometri pătraţi.

„Capacitatea de 10.000 de litri a mijloacelor tehnice utilizate a oferit eficienţă sporită misiunilor, continuitate în intervenţie şi acoperirea în cele mai bune condiţii a suprafeţei afectate de incendii”, transmite IGSU.

Tabăra pompierilor militari români a fost instalată în localitatea Hostens, departamentul Gironde, unde este şi Punctul de Comandă al omologilor francezi.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici